Teatrul brasovean premiat

Teatrul brasovean premiat

0 59

In aceasta primavara, teatrul „Sica Alexandrescu” a participat la doua importante festivaluri de teatru. Imbucurator este faptul ca actorii brasoveni s-au intors cu trofee de la ambele evenimente: VedeTeatru, festival organizat de Teatrul „George Ciprian” din Buzau si FestCo – Festivalul Comediei Romanesti, organizat de catre Teatrul de Comedie din Bucuresti.
In cadrul Festivalul VedeTeatru, doamnei Virginia Itta Marcu i-a fost acordat premiul pentru cea mai buna actrita la sectiunea „Vedeta din umbra”, pentru rolul „Chunga”, din spectacolul cu acelasi nume, dupa piesa lui Mario Vargas Llosa, in regia lui Cristian Dumitru. Structurat pe doua sectiuni, festivalul de la Buzau a avut ca tematica „vedeta” de teatru – mari actori ai scenei romanesti. In cadrul Sectiunii principale au fost invitate spectacole din Bucuresti in care joaca artisti mult mai cunoscuti publicului datorita puternicei mediatizari a actorilor din capitala la nivel national. La cea de-a doua sectiune, au fost aduse spectacole cu mari actori din teatre din tara, care, din pacate, nu au avut aceeasi sansa a promovarii.
Festivalul Comediei Romanesti a fost la a cea de a sasea editie, aici Teatrul „Sica Alexandrescu” participand cu doua productii: „Domnul Goe”, dupa I.L. Caragiale, regia Dan Tudor si „Ultima ora” de Mihail Sebastian, regia Gelu Colceag, spectacol multipremiat aici.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.