Taxele si impozitele din Sibiu sunt aceleasi din 2007

Taxele si impozitele din Sibiu sunt aceleasi din 2007

0 85

Locuitorii orasului au de ce sa fie linistiti in ceea c priveste cheltuielile din acest an. Se pare ca municipialitatea s-a gandit sa-i ajute sa treaca prin perioada de criza economica asigurandu-i ca taxele si impozitele locale se vor mentine la acelasi nivel cu cele de acum 3 ani.
Sibenii sunt instiintati ca incepand de astazi pot sa isi achite taxele si impozitele cu debit si fara debit aferente anului 2009. Acestia vor beneficia in continuare de bonificatia de 5% in cazul platii integrale a impozitului.
Modificari vor aparea in doua cazuri. Prima se refera la majorarea impozitelor si taxelor locale prin modificarea zonarii municipiului Sibiu. Aceasta modificare a fost adusa prin HCL 171/2008, hotarare care poate fi consultata de sibieni pe site-ul www.sibiu.ro pentru a afla in ce zona de impozitare se situeaza.
A doua modificare se refera la mijloacele de transport care depasesc 12 tone si este prevazuta de Hotararea de Guvern 1697/2008. In acest caz, impozitele vor creste dupa cum urmeaza:
– cu aproximativ 20% la vehiculele angajate exclusiv in operatiunile de transport intern
– cu aproximativ 5% pentru vehiculele angajate in operatiuni de transport intern si international.
Pe aceasta cale primaria Sibiu reaminteste sibienilor in cauza ca prin aceeasi Hotarare de Guvern sunt obligati sa declare pe propria raspundere, pana la data de 31 martie 2009, daca vehiculul a efectuat sau urmeaza sa efectueze in cursul anului 2009 cel putin o operatiune de transport rutier international.
Sibienii au la dispozitie multiple posibilitati pentru efectuarea platilor: on-line, prin intermediul Internetului, prin card bancar, prin ordin de plata, prin intermediul oficiilor postale sau al ghiseelor Directiei Fiscale aflate in cele doua sedii ale primariei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.