Tariceanu va lansa un program pentru “exmatricularea violentei in scoli”

Tariceanu va lansa un program pentru “exmatricularea violentei in scoli”

0 234

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca intentioneaza sa lanseze un program de „exmatriculare” a violentei din scoli. Motivul lansarii programului: incidentele din ultimele luni din scolile din Romania.


In cadrul unei intalniri care a avut loc la Palatul Victoria, intre Tariceanu si un grup de tineri, premierul a mentionat un ultim caz de violenta in scoala, respectiv cazul unui parinte care a batut profesorul pentru ca fiul sau a luat o nota de patru. De asemenea, Tariceanu a facut referire si la relatia dintre profesoara de limba romana din Bucuresti si elevul care s-a sinucis aruncandu-se de la fereastra apartamentului, precizand ca relatiile dintre cadrele didactice si elevi nu sunt permise


?


Cererile tinerilor


Prim-ministrul i-a primit la Palatul Victoria, de 1 iunie, pe reprezentantii Consiliului Copiilor. Tinerii au intocmit un raport referitor la respectarea drepturilor copiilor in intreaga tara, pe care l-au inmanat presedintelui Traian Basescu si premierului. Tinerii cer reducerea curriculei scolare in favoarea partii practice, petrecerea timpului liber intr-un cadru organizat, acces liber in muzee, cinematrografe si la teatru de 1 iunie si masuri cat mai aspre impotriva celor care incurajeaza cersetoria, consumul de droguri si violenta in randul copiilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.