Tariceanu nu vrea un simultan referendum-europene

Tariceanu nu vrea un simultan referendum-europene

0 64


Premierul Calin Popescu Tariceanu nu este deloc incantat de propunerea prezidentiala ca odata cu alegerile pentru Parlamentul European sa aiba loc si un referendum pentru introducerea votului uninominal. Presedintele a declarat marti ca daca Parlamentul nu se grabeste sa adopte legea privind votul uninominal, el va cere referendum pe aceasta teama, simultan cu europarlamentarele. Declaratia presedintelui a starnit reactii ?de respindere in special din partea PSD, care considera propunerea demagogica? si a primului ministru.


„Cand toata Europa face eforturi sa decupleze alegerile europene de teme de interes national local, noi am face o premiera sa organizam referendumul odata cu aceste alegeri – o premiera nedorita”, a afirmat Tariceanu citat de Rompres.


Primul ministru a subliniat ca Romania are nevoie de o dezbatere serioasa pe temele europene, neumbrita de alte teme, astfel incat cetatenii sa-i poata alege pe cei mai potriviti sa reprezinte interesele nationale in cadrul PE.


Calin Popescu Tariceanu a mai afirmat ca alegerile europarlamentare au loc in intreaga Uniune Europeana pe baza de liste si nu pe principiul votului uninominal. El a aratat ca graba pentru introducerea votului uninominal nu trebuie sa tina cont de data alegerilor europarlamentare, ci de cea a viitoarelor alegeri pentru Parlamentul Romaniei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.