Tariceanu are intalniri la foc automat

Tariceanu are intalniri la foc automat

0 194

Dupa vizita Principesei Muna Al-Hussein a Iordaniei, ieri premierul Calin Popescu Tariceanu a primit la Palatul Victoria pe prim-ministrul landului Turingia, Dieter Althaus. Acesta a venit la Bucuresti insotit de o delegatie de oameni de afaceri germani. Una dintre temele abordata a fost posibilitatea ca tara noastra sa primesca informatii si sprijin in problema absorbtiei de fonduri europene pentru dezvoltarea agriculturii, landul Turingia beneficiind de aceste finantari inca din anul 1990. Alte aspecte de cooperare bilaterale s-au referit la posibilitatea ca autoritatile germane sa impartaseasca omologilor din Romania informatii si tehnologie pentru dezvoltarea energiilor regenerabile – biomasa, energie solara si eoliana – si au mentionat extinderea cooperarii la nivel local intre scoli si universitaiti din cele doua tari.
Cei doi au apreciat faptul ca schimburile economice intre cele doua tari isi mentin un curs ascendent care poate creste foarte mult datorita potentialului. In tara noastra sunt aproape 15.000 de firme din Germania, tara care se afla in primele locuri in privinta comertului exterior cu Romania. Premierul roman a afirmat ca tara noastra este in favoarea respectarii liberei circulatii a fortei de munca, acesta fiind un principiu fundamental al pietii interne, care trebuie respectat: „Impunerea de restrictii la angajare contribuie la incurajarea muncii la negru, situatie pe care vrem sa o evitam”.
In finalul intalnirii, Calin Popescu Tariceanu l-a felicitat pe omologul sau german pentru eforturile depuse si realizarile obtinute de Germania la conducerea Uniunii Europene, in special in problema tratatului constitutional.
Turingia este un land situat ?n centrul Germaniei. A fost re?nfiin?at dup? reunificarea Germaniei din 1990 ?i ocup? mare parte a vechiului stat german Turingia. Landul are capitala in orasul Erfurt.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.