Tariceanu a primit diploma de onoare a Tarlungeniului

Tariceanu a primit diploma de onoare a Tarlungeniului

0 64

Primul Ministru, Calin Popescu Tariceanu, a fost prezent duminica la Zilele Tarlungeniului, unde, i-a fost inmanata, de catre primarul comunei brasovene, Kiss Iosif, o Diploma de onoare pentru merite desoesbite in dezvoltarea localitatii respective.


Tariceanu a fost abordat de catre pensionarii prezenti la eveniment si le-a vorbit acestora despre majorarea pensiilor pentru vateranii de razboi, dar si despre recalcularea pensiei pentru cei a caror vechime in campul muncii este dinainte de anul 1962. „Incepand din semstrul doi al acestui an, pensia vetereanilor de razboi si a pensionarilor care au cotizat inainte de 1962 va fi calculata in functie de salariul mediu pe economie, fata de acum, cand ea este calculata in functie de salariu minim”, a asigurat premierul. Tariceanu a amintit si de majorarea cu 43% a pensiilor, incepand cu 2008. De asemenea, Primul Ministru a vorbit si de dezvoltarea economica? a comunei, aflata in vecinatatea Brasovului. „Este necesar ca localitatile limitrofe ale unor mari orase sa se adapteze la conditiile impuse de tranzitie. Tarlungeni se afla aproape de Brasov, unde marile platforme industriale au fost inchise, astfel localitate ar trebui sa preia astfel de investitii”, a mai spus Tariceanu.


Totodata, premierul s-a declarat interesat de constructia unei piste de Formula 3.000 la Tarlungeni.


Tot duminca, premierul a fost prezent la un concurs de carting, ce s-a desfasurat in localitatea brasoveana Ghimbav, unde fiul acestuia, Calin, a fost unul dintre participanti. „Sunt dezamagit putin de prestatia fiului meu. La alte concursul s-a descurcat mai bine. Daca ii place acest sport va deveni pilot. Deocamdata este dora la stadiul de hobby”, a explicat Tariceanu.


Premierul nu a fost singurul om politic carea vitzitat localitati brasovene. La Tarlungeni a fost prezent, sambata, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, iar la Moeciu, cu ocazia Zilelor ecestei localitati, s-a afisat si fostul premier Adrian Nastase, impreuna cu fiul sau Mihnea.


?


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.