Suspendarea lui Traian Basescu (5) Apelul lui Dan Voiculescu

Suspendarea lui Traian Basescu (5)
Apelul lui Dan Voiculescu

0 68

Dan Voiculescu: Fac apel la toti colegii parlamentari sa sustina suspendarea lui Traian Basescu
Senatorul Dan Voiculescu a declarat ca va sustine toate demersurile legale pentru declansarea procedurii de suspendare a lui Traian Basescu, precizand ca presedintele „simte ca majoritatea parlamentara care il sustine se destrama si incearca, din nou, diversiunea cu mogulii”.
„Dan Voiculescu, vicepresedinte al Senatului, confirma domnului Traian Basescu si echipei sale ca intentioneaza sa sustina parlamentar toate demersurile legale, necesare pentru declansarea procedurii de suspendare a presedintelui”, se arata intr-un comunicat, citat de Mediafax.
In acelasi comunicat, Dan Voiculescu face apel la toti colegii parlamentari sa sustina suspendarea lui Traian Basescu.
„Presedintele Basescu simte ca majoritatea parlamentara care il sustine se destrama si incearca, din nou, diversiunea cu mogulii. Nu stiu cine sunt si ce fac mogulii cu care se lupta Traian Basescu, dar il asigur pe presedintele inca in functie ca eu, senatorul Voiculescu, voi promova si sustine neconditionat demersurile parlamentare care vizeaza declansarea suspendarii. Un presedinte obsedat de revanse personale, conflictul cu presa si disponibilizari in masa trebuie urgent schimbat. Fac apel la toti colegii parlamentari, inclusiv la cei de la PDL, UDMR sau minoritati, sa sustina suspendarea lui Traian Basescu pentru a asigura un viitor mai bun pentru Romania”, a declarat senatorul Dan Voiculescu.

Deputatul PDL Sever Voinescu a lansat vineri un atac dur la adresa lui Dan Voiculescu si a lui Sorin Ovidiu Vintu, aratand ca „televiziunile patronate de cei doi domni au intensificat campania de defaimare si de calomniere” a presedintelui Traian Basescu si a PDL.
Si premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca doi moguli si doi politicieni si-au dat iar mana pentru suspendarea presedintelui, neinvatand nimic din lectia istoriei si afectand interesele Romaniei, avand ca unic obiectiv sa opreasca mersul justitiei sau sa aiba acces la resurse neatinse in mandatul actualului presedinte.

Vicepresedintele Senatului Dan Voiculescu a propus la inceputul saptamanii coagularea unei majoritati parlamentare care sa sustina initiativa privind suspendarea presedintelui Traian Basescu pana la sfarsitul lunii octombrie. Potrivit calendarului votul in Parlament pentru suspendare ar trebui sa aiba loc in 5 noiembrie, referendumul in 19 decembrie, urmand ca pana in 20 martie 2011 sa aiba loc alegeri anticipate. Seful statului a mai fost suspendat o data in timpul primului sau mandat, in 2007, Dan Voiculescu fiind atunci presedintele Comisiei parlamentare de ancheta care a dat un raport ce arata ca Traian Basescu „a incalcat Constitutia si este implicat in fapte de natura penala”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.