Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time, eliminate!!!

Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time, eliminate!!!

0 96
(FILES) A picture taken on May 2, 2006 of an Albanian service station employee holding a fuel pump at a petrol station in Tirana.Oil prices struck a record high of 109.20 dollars per barrel on March 11, 2008 after the dollar hit a fresh all-time low against the euro, traders said. The euro reached a record high of 1.5495 in European trading, while a weaker US currency increases demand for dollar-denominated oil as it becomes cheaper for buyers using stronger currencies. AFP PHOTO FILES / GENT SHKULLAKU

Legea care prevede eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor de muncă part-time a fost promulgată de Klaus Iohannis. Actul normativ, inițiat de PNL, a fost adoptat de către deputați la începutul lunii decembrie. Această reducere în privinţa carburanţilor va însemna că acciza în România va fi mai mică decât minimul impus la nivel european.
Administrația prezidențială a anunțat luni a fost finalizată procedura de promulgare a Legii pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
Legea – care elimină supraimpozitarea contractelor part-time și modifică anexa din Codul fiscal privind accizele și taxele speciale – va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020.
Camera Deputaților a adoptat în 4 decembrie, în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time.

La începutul lunii, de la Cotroceni, preș. Iohannes spunea că va promulga aceste măsuri, motivând că trebuie luate pentru a încuraja în ansamblu economia, chiar dacă pe termen scurt au „un oarecare impact bugetar negativ”.
„Eliminarea supraaccizei şi o posibilă creştere pentru a îndeplini limita cerută de Comisia Europeană, totuşi, vor duce la o scădere considerabilă a taxării carburanţilor, vorbim de o scădere destul de importantă, eliminând supraacciza, iar o majorare până la limita cerută de Comisa Europeană este foarte, foarte mică, deci suntem foarte, foarte aproape de acea limită. Sunt convins că Guvernul va reglementa aceste chestiuni”, declara Iohannis.

Impactul în buzunarul cetățeanului – o reducere de cca 38 de bani pentru fiecare litru.

Acest avantaj pare a se anula (parțial) în momentul în care se va alinia valoarea accizei cu nivelul european (obligație asumată de guvernanți), probabil chiar de la începutul lunii ianuarie 2020.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.