Superstitii in Noaptea de Revelion

Superstitii in Noaptea de Revelion

0 69

Cand anii se incruciseaza pentru o secunda, marcand un nou inceput, este clar ca este un timp privilegiat in care multe lucruri „neobisnuite” se pot intampla.
De aceea, exista multe superstitii exista in legatura cu aceasta noapte. Nu este neaparat nevoie sa tineti cont de toate, dar unele dintre ele sunt cel putin interesante si, in definitiv, logice. Daca poate exista logica intr-o superstitie…
Unele supersititii au legatura cu activitatile zilnice de pe parcursul anului urmator, altele – cu alungarea asa ziselor spirite malefice sau cu atragerea norocului.
Iata care sunt cele mai frecvente astfel de credinte.
Sarutul de la miezul noptii marcheaza nu numai sentimentele care ne leaga de persoanele respective, ci si modul in care vor evolua relatiile noastre cu oamenii in cauza in timpul anului care tocmai incepe. Cu alte cuvinte, este de dorit ca la cumpana dintre ani, persoana iubita sa fie langa tine.
Bani in buzunare. Suma nu conteaza, e vorba doar de idee, asa incat cateva monede sunt suficiente. In masura in care acest lucru este posibil, incearca sa-ti achiti toate datoriile pana la miezul noptii. O superstitie derivata din cea anterioara spune sa nu dai bani pe 31 decembrie sau pe 1 ianuarie, altfel vei avea probleme financiare si datorii tot anul.
Se spune ca prima persoana care iti intra in casa dupa miezul noptii va influenta ceea ce ti se intampla in noul an. Pentru o femeie, ideal ar fi sa intre un barbat inalt, brunet (se spune ca blonzii si roscatii sunt aducatori de ghinion, iar femeile de asemenea), iar daca acest oaspete aduce cu sine o crenguta de vasc, paine si sare, sunt toate sansele ca noul an sa fie cel mai bun din viata ta de pana acum.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.