Sunt și români adevărați – denunț la Procuratura Generală împotriva „Legii Vexler”

Sunt și români adevărați – denunț la Procuratura Generală împotriva „Legii Vexler”

Despre Legea 157/2018 (Legea Vexler), Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România s-a pronunțat cât se poate de clar, printr-un comunicat de presă (preluat și de CERTITUDINEA, în numărul 17), încă înainte ca ea să fie promulgată de președintele României. UZPR își exprima, la momentul acela, profunda îngrijorare privind „modul abuziv și antidemocratic în care este formulată legea, căci subminează drastic dreptul la libertatea cuvântului, într-un mod care face trimitere la epoca stalinistă. Astfel, prin această lege – scria în comunicat – , orice formă de exprimare critică la adresa evreilor este interzisă, indiferent dacă acea critică e adevărată sau nu. Potrivit acestei legi, nu vom mai putea spune, de pildă, că Alexandru Nicolschi (vinovat de exterminarea în închisori a mii de români) era evreu.

Reamintim că proiectul de lege (intitulat, eufemistic, „Propunere legislativă privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului”) a fost votat în Senat cu 98 DE VOTURI PENTRU, NICIUN VOT CONTRA și NICIO ABȚINERE, iar în Camera Deputaților CU O SINGURĂ ABȚINERE.
Reamintim, de asemenea, că inițiatorii proiectului au fost următorii: Silviu Vexler, Nicolae Şerban, Ovidiu Victor Ganţ, Nicolae Neagu, Cristian-Gabriel Seidler, Vasile-Daniel Suciu, Szabó Ödön, Eugen Tomac, Petru Gabriel Vlase, Varujan Pambuccian și Varujan Vosganian

Iată că, în urmă cu câteva zile, colegul și colaboratorul nostru Mircea Șerban de la publicația Cronica Vișeuană, în egală măsură îngrijorat și indignat de promulgarea acestei legi (redundantă cu o altă lege, la fel de stalinistă – Legea 217/2015) a formulat către procurorul General al României următorul denunț:

Excelențădomnule Procuror General!
Subsemnatul Mircea ȘERBAN, cetățean român, cu domiciliul în Vișeu de Sus, Maramureș, str. T. Vladimirescu Nr.4, CNP 1531022212997 CI seria  MM nr. 911287, eliberat de SPCLEP Vișeu de Sus, la 21. 09. 2017, vă aduc la cunoștință următoarele fapte:

  1. Potrivit următoarelor înscrisuri:

        Adolphe STERN – Însemnări din viața mea, Editura Cercului Libertatea, București, Tiparul Atelierele Sărindar, 1921, publicație legală pe întreg teritoriul României, deci și al UE, citez: …„îndată după revizuirea art. 7 din Constituție, cererile de naturalizare din partea evreilor începură a curge.  [..] nenorocitul sistem adopatat de art. 7, va duce la o tarabă, care va băga un nou ferment de corupție în viața noastră publică. […] S-au văzut de multe ori învinuindu-se nu numai deputați, particulari, dar chiar miniștri ai țării, de a specula cu naturalizări […] Cremieux, la 14 iunie 1866, a oferit Prințului un împrumut de lire sterline 100.000, pentru a schimba legea și a se da evreilor dreptul de a poseda moșii.

        Adolphe STERN – Din viața unui evreu-român, București Tip. „Progresul” 1915, publicație legală pe întreg teritoriul României deci, și al UE, citez: …„acest păcat în contra viitorului și în contra românismului s-a săvârșit în urmă, nu  de funcționari subalterni, ci de înșiși legiuitorii țării” […] 

  1. Potrivit Decizia CCR, din 23.11.2017, citez: …„Curtea, cu unanimitatea voturilor celor prezenţi, a respins sesizarea şi a constatat că nu există conflict de natură constituţională între Guvernul României şi Ministerul Public – DNA. Motivele le veţi afla foarte pe scurt în comunicatul de presă”, a declarat şeful CCR, Valer Dorneanu“ ceea ce înseamnă că DNA poate ancheta activitatea oricăreia din puterile statului,
  1. Potrivit urgenței în procedura de adoptare a rezultatelor voturilor exprimate atât în Camera Deputaților, cât și în Senat – lista nominală și voturile exprimate în anexa la prezentul denunț penal, citez: „…Parlamentul României a adoptat Legea 217/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii” respectiv, „Legea 157/2018” – Vexler.

Domnule Procuror General al României,

Excelenta!

Vă supun atenției:

  1. Practicile la care evreii din România au recurs de-a lungul existenței acestora pe teritoriul țării noastre, adică darea de mita!
  2. Corupția instituționalizată sub formă continuată decenii, iată, chiar veacuri în rândul înalților demnitari de stat, parlamentarilor, chiar a Suveranului!
  3. Precedentul creat în urma scandalurilor legate de activitatea Guvernului, prin care DNA a cercetat activitatea executivului!
  4. Modul de-a dreptul anticetățenesc – neprietenos și lipsit de respect și de bună credință, cu încălcarea Constituției României art. 1(3), 1(5), 6(2), 29(1), 30(1), 33(3) ca și a prevederilor din Declarația Univerasală a Drepturilor Omului art. 18, 19. prin care numai cu 3 excepții, toți legiuitorii au dat dovadă, la votul exprimat în Parlamentul României!
  5. Exluderea Academiei României din actul de consultanță la proiectul de lege – nu a avut nici măcar statut de observator – , cum au beneficiat o serie de ONG-uri (fundația Wiesel, de pildă!)

Solicit:

  • Ancheta Parchetului General cu privire la fapta de luare de mită, împotriva parlamentarilor celor 2 camere, dar și împotriva Președintelui României, suspiciune reală și neinfirmată!
  • Trimiterea la Curtea Constituționala a României pentru a decide dacă cele 2 legi sunt în spiritul și litera Constituției României!

Cu respect,

Mircea ȘERBAN

Senior editor, Cronica Vișeuană

P.S. În completarea acestui demers juridic, Mircea Șerban face, prin intermediul revistei CERTITUDINEA, următorul anunț:
„Cetățenii români doritori a semna în solidar cu subsemnatul, printr-o Cerere de Intervenție Accesorie, o pot face la adresa de e-mail a Parchetului General: sesizare@mpublic.ro.
Multumesc (și) pe această cale dlui. Cătălin BERENGHI pentru solidaritatea exprimată față de acest demers!
Cu respect,
Mircea Șerban

Sursa: www.cronicaviseuana.ro & http://www.cunoastelumea.ro & 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.