Sucul de sfecla rosie creste rezistenta organismului

Sucul de sfecla rosie creste rezistenta organismului

0 179

Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, sucul de sfecla rosie creste rezistenta fizica a organismului, ajutandu-i pe oameni sa-si prelungeasca programul de exercitii fizice cu 16%. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Exeter a descoperit ca nitratul continut de sfecla rosie contribuie la reducerea consumului de oxigen – exercitiile fizice devenind mai putin obositoare.
Studiul, publicat in Journal of Applied Physiology, sugereaza ca efectele sucului de sfecla rosie asupra rezistentei organismului sunt mai mari decat cele obtinute in urma antrenamentului fizic regulat. La studiu au participat barbati, cu varste intre 19 si 38 de ani, care au consumat zilnic cate 500 de mililitri de suc de sfecla rosie, timp de sase zile, dupa care au fost supusi unor teste de rezistenta fizica, inclusiv mers pe bicicleta. Aceiasi voluntari au consumat ulterior, timp de sase zile, un placebo – suc de coacaze negre -, dupa care au fost supusi acelorasºi teste de rezistenta fizica. Dupa cura cu suc de sfecla rosie, grupul a fost capabil sa pedaleze pe bicicleta, in medie, cu 11,25 minute mai mult decat dupa cura cu suc de coacaze. Totodata, voluntarii care au consumat sucul de sfecla rosie au prezentat, in repaus, un nivel mai scazut al tensiunii arteriale.
Cercetatorii nu au descoperit, deocamdata, care este mecanismul care face ca nitratul din sucul de sfecla rosie sa creasca rezistenta fizica a organismului. Ei banuiesc, totusi, ca acesta se transforma in oxid nitric in organism, reducand astfel consumul de oxigen din timpul exercitiilor fizice.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.