SUA – productie de energie nepoluanta

SUA – productie de energie nepoluanta

0 50

Fostul vicepresedinte american Al Gore, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, si-a exprimat speranta ca pana in 2010 intreaga energie produsa de SUA va proveni de la soare, vant si din alte surse nepoluante si ca urmatorul lider de la Casa Alba va adopta politici corespunzatoare in acest sens.
Fostul vicepresedinte american, care pentru eforturile sale de a atrage atentia intregii lumi asupra pericolelor provocate de incalzirea globala a primit Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2007, impreuna cu Comisia Interguvernamentala a ONU pentru Schimbari Climatice (GIEC), a apreciat intr-un interviu acordat AP ca atat candidatul democrat la presedintie Barack Obama, cat si rivalul sau republican John McCain sunt „cu mult inaintea” multor politicieni americani in lupta impotriva incalzirii globale.
Atat Obama, cat si McCain s-au angajat in repetate randuri de-a lungul campaniei sa ia masuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si pentru dezvoltarea surselor alternative de energie.
Potrivit lui Gore, cresterea pretului la combustibili, schimbarile climatice si amenintarea pe care o reprezinta dependenta SUA de petrolul de import pentru securitatea lor nationala creeaza un ‘mediu politic nou’ care incurajeaza masuri indraznete si ambitioase impotriva consumului de combustibili fosili.
Alianta pentru protectia climei, grup bipartizan prezidat de Gore, a estimat costul trecerii SUA la surse „curate” de electricitate la 1500 pana la 3000 de miliarde de dolari intr-un interval de 30 de ani, bani ce ar urma sa fie obtinuti atat din surse publice cat si private. Construirea de noi centrale pe carbune, nocive pentru stratul de ozon, in vederea satisfacerii cererii curente de energie ar costa la fel de mult, a subliniat fostul vicepresedinte american.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.