Studentii romani, dornici sa plece la munca in strainatate

Studentii romani, dornici sa plece la munca in strainatate

0 55

In fiecare vineri, Ambasada Statelor Unite la Bucuresti este luata cu asalt de studentii romani care doresc sa obtina viza de munca prin programul „Work & Travel”. Astfel, pana la sfarsitul lunii iunie, peste 5.500 de studenti vor putea lucra legal, pe durata verii, peste Ocean.
Cozile la ambasada SUA din Bucuresti se formeaza vinerea deoarece aceasta este singura zi in care au loc interviurile pentru obtinerea vizei.
„Noi trimitem la ambasada listele de candidati, cu actele si recomandarile necesare, si primim formularele de vize si listele cu orele la care fiecare student este programat pentru interviu. Perioada de depunere a cererilor este 4 aprilie-27 iunie, insa, conform procedurii, formularele au venit in luna mai, astfel ca, in aceste conditii, cei 2.000 de studenti de la noi si alti aproape 4.000 care au facut solicitari prin alte firme au avut la dispozitie doua luni pentru a finaliza procedurile la ambasada. Programul este bine organizat, nu ramane nimeni fara interviu, dar, pentru siguranta, studentii prefera sa mearga la ambasada inainte de ora stabilita, de aceea se fac cozi”, a declarat, pentru agentia de presa NewsIn, Mihai Paun, directorul executiv al programului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.