Strategia Romaniei la Gas Infrastructure Europe

Strategia Romaniei la Gas Infrastructure Europe

0 182

Strategia Romaniei prezentata la Gas Infrastructure Europe
Strategia energetica promovata de Guvernul Romaniei a fost prezentata la sfarsitul saptamanii trecute de ministrul economiei la conferinta anuala Gas Infrastructure Europe din Bucuresti.
Romania este pregatita sa sprijine, atat constructia gazoductului Nabucco, cat si a South Stream, proiect initiat de Gazprom, a declarat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.
In sesiunea de deschidere a luat cuvantul si ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, care a punctat cateva elemente ale strategiei energetice promovate de guvernul Romaniei. S-a amintit, printre altele, ca volumul investitiilor in acest sector va ajunge la 30 de miliarde de euro pana in anul 2020, deja in ultimii patru ani fiind investite circa 6 miliarde. De asemenea, a fost subliniat faptul ca Romania se concentreaza si pe investitii in cresterea eficientei energetice, dar si pentru restrangerea dependentei importurilor de gaze naturale de un singur furnizor extern, o preocupare a intregii Uniunii Europene.
Pe de alta parte, Romania doreste sa-si dubleze capacitatea de producere a
energiei nucleare, promovand utilizarea pasnica a acestui tip de energie.
Varujan Vosganian a reiterat dorinta Romaniei de a face parte din marile retele mondiale de transport de gaze naturale, facandu-se eforturi in acest sens. De asemenea, exista proiecte comune cu Ungaria si Bulgaria.
Nu in ultimul rand, au fost amintite eforturile facute in plan intern pentru ca populatia sa resimta cat mai putin turbulentele de piata internationala a energiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.