Statuia Libertatii, una dintre noile minuni ale lumii moderne

Statuia Libertatii, una dintre noile minuni ale lumii moderne

0 112

Statuia Libertatii ar putea deveni una dintre Cele Sapte Minuni ale Lumii contemporane. Organizatorii selectiei, aflati in vizita la New York, au decis ca Statuia Libertatii este una dintre cele 21 de constructii care merita intreaga atentie pentru un asemenea top. Pe lista au mai fost inscrise edificii celebre precum mausoleul de la Taj Mahal, Marele Zid Chinezesc si amfiteatrul Colosseum din Roma.


?


27 milioane de oameni de votat in top


Initiativa a fost lansata in ianuarie 2006 si a fost inspirata din modelul antic care aseza printre minunile ridicate de mana omului marea piramida egipteana de la Gizeh, Gradinile Suspendate din Babylon, Farul din Alexandria, Colosul din Rhodos si alte trei monumente, opere ale civilizatiei grecesti.


„Dintre cele Sapte Minuni doar una mai exista. Sunt pipramidele egiptene, toate celelalte au disparut. Nici nu stim cum aratau”, a declarat Bernard Weber, organizator.


Jennifer Stewart, care timp de 20 de ani a intruchipat, la diverse evenimente, Statuia Libertatii, considera ca monumentul daruit americanilor de catre francezii Frederic Auguste Bartholdi si Gustave Eiffel la 1886 nu reprezinta doar un simbol al Statelor Unite, ci si al conditiei umane.


Pana acum, peste 27 de milioane de oameni au votat in aceasta selectie, al carei rezultat final va fi anuntat pe 7 iulie, la Lisabona.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.