SRI este cu noi! Tot timpul… si la bine si la rau!

SRI este cu noi! Tot timpul… si la bine si la rau!

0 264

Serviciul Roman de Informatii ne atragea saptamana trecuta  binevoitor atentia pe Facebook ca terminalele mobile vizate de amenintarile informatice sunt cele pe care ruleaza sistemul de operare Android, acestea fiind, totodata, si cele mai raspandite de pe piata.
Patru din cinci terminale mobile active pe piata ruleaza pe Android, iar 99% dintre amenintarile informatice ce vizeaza terminalele mobile tintesc acest sistem de operare, arata o analiza a specialistilor din domeniu, dezbatuta, lunea trecuta, in cadrul unui workshop (asa, mai publicitar…) organizat de catre Centrul pentru Centrului-National-de-Raspuns-la-Incidente-de-Securitate-CiberneticaStudii de Justitie si Securitate /CJS/, in parteneriat cu Bitdefender si Centrul de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica /CERT-RO/.
Potrivit specialistilor…legali,numitele amenintari informatice, precum AndroRAT si Dendroid, permit controlarea dispozitivelor infectate de la distanta”... fara ca posesorii terminalelor sa cunoasca acest lucru.Este ca atunci cand suntem „ascultati”,de …institutiile autorizate (sau nu…) facilitand desfasurarea de operatiuni ca trimiterea de date cu caracter sensibil,informatii, mesaje sau initierea de apeluri,si cine mai stie ce nazdravanie…. In general,aflam ca acestea se instaleaza prin intermediul celor 1,3 milioane de aplicatii disponibile in piata,dar procurate in special din magazine neoficiale… (adica e ca la…prafuri?).  CSC
Cert este ca de paza la „gardul”corectitudnii informatice se afla: reprezentantii CJS, in parteneriat cu Bitdefender si CERT-RO,care au organizat, luni, un workshop de oameni priceputi destinat acumularii de cunostinte legate de amenintarile informatice ce vizeaza terminale mobile.
Au mai participat reprezentanti importnti ai Serviciului de Combatere a Criminalitatii Informatice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane,ai Directiei Nationale Anticoruptie si ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).
Ca te si miri cum de mai exista azi „in piatza” circa 1,3 milioane de „aplicatii informatice ticaloase” care se vand, culmea, prin magazine neoficiale! (DDR)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.