Spiru Haret ar putea ramane fara invatamant la distanta

Spiru Haret ar putea ramane fara invatamant la distanta

0 155

Ieri aq fost publicata in Monitorul Oficial o ordonanta de urgenta privind desfiintarea invatamantul la distanta la Universitatea „Spiru Haret”. Conform ordonantei Universitatea este obligata sa inceteze scolarizarea la aceasta forma pentru toate specializarile sau programele de studii autorizate provizoriu sau acreditate. Ordonanta Guvernului privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate a fost publicata, in Monitorul Oficial nr. 581.
Concret, potrivit respectivului document, incepand cu data intrarii in vigoare a ordonantei, Universitatea „Spiru Haret” din Bucuresti, infiintatã prin Legea 443/2002, inceteaza scolarizarea pentru toate specializarile, programele de studii autorizate provizoriu sau acreditate la forma de invatamant la distanta. Mai mult, ordonanta mai prevede ca in primul semestru al anului universitar 2009-2010, Universitatea „Spiru Haret” trebuie sa inceapa procedurile necesare pentru asigurarea unei conducerii cu rector confirmat prin ordin al ministrului, potrivit legii.
Pentru ca aceste noi prevederi sa fie respectate, Universitatea „Spiru Haret” va fi monitorizata special pe o perioada de trei ani, pentru a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educatie, Cercetarii si Inovarii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.