Sorin Rosca Stanescu acuza !

Sorin Rosca Stanescu acuza !

0 196

Sorin Rosca Stanescu afirma despre fratii Basescu: „Unul a facut, iar celalalt a acoperit”.
Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu ii acuza public pe fratii Basescu, pe blog-ul sau personal, ca ar avea legaturi cu o organizatie terorista. „Unul a facut, iar celalalt a acoperit”, spune jurnalistul, adunand un simplu unu plus unu, caci facaturile prea sunt la vedere si sfidator fara acoperire.
Jurnalistul spune ca a avut acces la unele informatii si la unele documente strict secrete. In cele din urma a decis sa isi asume raspunderea, sfidand teama de unele posibile „accidente nefericite si intamplatoare”.
„Fiind vorba de implicarea sefului statului roman, am mai multa incredere in colegii de breasla decat in institutiile statului, care se afla sub controlul acestuia. Daca as fi continuat de unul singur, completarea documentarii ar fi fost mult mai dificila. Tainuirea adevarului ar fi fost mai chinuitoare. Iar plasarea pe piata a unor asemenea informatii in campania electorala ar fi putut fi privita cu mai mult scepticism. Doresc, chiar daca este vorba de Presedintele Romaniei, sa scot acest caz de sub incidenta luptei politice”, mai spune Stanescu, care sustine ca nu-si va dezvalui niciodata sursele.
Iar sursele, poate fi oricine sigur de asta, nu i-au oferit documentatie aiurea, altfel SRS nu ar fi indraznit sa-si puna pielea la saramura, intr-un eventual proces intentat de familia Basescu, afirmand public potlogariile clanului Basescu.
Rosca Stanescu se asteapta acuma la reactii si subliniaza ca nu este prima data cand ar fi supus anchetei ca urmare a unor decizii prezidentiale.
„Prima data, in 1993, cand am demonstrat ca, prin debarcarea lui Petre Roman, Ion Iliescu a dat o lovitura de stat. Si, din nou, in 1995, cand l-am acuzat ca s-a facut vinovat de genocid in decembrie ’89 si ca in anii studentiei sale la Moscova a fost racolat de KGB. In ambele situatii, am fost silit sa ma apar in Justitie si am castigat. In ambele situatii, m-am aflat sub asediu. Inclusiv sub asediu mediatic. Pentru ca, prin serviciile secrete, sefii de stat pot activa nenumarati ofiteri, acoperiþi sub profesia de jurnalist”, scrie Rosca Stanescu pe www.sroscas.ro.
Cu toate ca nu prea il agreez pe SRS pentru unele di opiniile sale, nu pot decat sa ader la aceasta opinie a sa in privinta clanului Basescu si sa-l felicit pe autor pentru curajul de care a dat dovada.

Iata si cele afirmate de Sorin Rosca Stanescu, pe baza celor aflate din surse anonime, dar sigure.
Astfel, fratele presedintelui Romaniei a participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil. Jurnalistul mai sustine ca Traian Basescu s-ar fi folosit de furtul de arme de la Ciorogarla pentru a demite persoanele care ar fi putut compromite afacerile fratelui sau.
Cinci vapoare sosite din Thailanda au fost ancorate in portul Constanta. Operatiunea a fost dirijatã de Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei. Incarcatura consta in substante explozive si munitie, sustine Rosca Stanescu.
Destinatia finala, conform contractului incheiat de partea thailandeza cu ROMARM S.A., apartinand Ministerului Industriilor, era UM Babeni din jud. Valcea.
„Acolo explozibilii si munitia, in loc sa fie distrusi, au fost reambalati. In scurt timp, a avut loc exportarea acestora, fiind utilizat drept intermediar si caraus S.C. ROMAGRO CEREAL SRL. Operatiunea s-a realizat tot pe cale maritima, fiind asigurata din nou de Mircea Basescu”, scrie jurnalistul.
INTERPOL Belgia se intereseaza acuma de traseul a 12 milioane euro, care reprezinta doar o fractiune din castig.
„Este suma care INTERPOL Belgia presupune ca a fost dirijata prin intermediul S.C. ROMAGRO CEREAL SRL catre doua organizatii teroriste. INTERPOL Bruxelles – Belgia a transmis, la 21 ianuarie 2009, o adresa urgenta Ministerului Administratiei si Internelor, Centrului de Cooperare Politieneasca Internaþionala si Biroului National INTERPOL, prin care solicita investigarea lui Bakri Imad Abdul Reda, care este asociat al ROMAGRO CEREAL SRL Romania”, se mai arata in ancheta.
Bakri Imad Abdul Reda, alias Imad Kebir, acþionar semnificativ al ROMAGRO CEREAL, cu 70%, prin intermediul acestei societati a jucat un rol important in finantarea miscarii Hezbollah si in aprovizionarea cu arme a acesteia.
Un rol cheie l-a avut, in aceasta afacere, preluarea si descarcarea in secret, de catre Mircea Basescu, la sfarsitul anului 2008 sau in prima parte a lunii ianuarie 2009. Jurnalistul mai spune ca tot Mircea Basescu a asigurat si reexportarea in secret a explozibilului.
In urma informarii sale de catre Directia Nationala Anticoruptie si SRI, Traian Basescu a dispus incetarea oricaror actiuni si activitati desfasurate de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna. Presedintele Romaniei i-a suspendat din funcþie pe toti directorii Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si a dispus retinerea sefului DGIPI, Cornel Serban. Adevaratul motiv a fost camuflat prin celebra arestare a omului de afaceri Puiu Popoviciu.
Sub pretextul scandalului Ciorogarla – furtul unor arme din depozitul unitatii – Serviciul Secret al Armatei si directiile legate de acesta au fost decimate, prin decapitare.
Dupa trimiterea dosarului la Parchetul General, Mircea Basescu a incetat orice activitate legata de ROMAGRO CEREAL S.R.L. si a refuzat toate contactele telefonice directe cu Ion Garbacea, de la ROMARM si locotenent colonel in rezerva Cornel Purcarea.
Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu sesizeaza INTERPOL Belgia, sugerandu-i sa-si completeze informatiile urmarind dezvaluirile de presa facute de ziaristii romani.
Sorin Rosca Stanescu specifica pe blog ca „Autorul isi asuma intreaga raspundere civila si penala pentru informatiile prezentate”.

Dan Bota

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.