Somajul si majorarea impozitelor si taxelor

Somajul si majorarea impozitelor si taxelor

0 122

Anul viitor nu vor creste impozitele si taxele, a dat asigurari ieri directorul in Ministerul Economiei si Finantelor, Dorin Mantescu. El a mai spus ca, tot de anul viitor, deficitul bugetar va incepe sa fie consolidat gradual, acest proces urmand sa se accelereze in 2010. In acest sens, vor fi limitate sumele alocate de la buget ministerelor, pentru a le forta sa-si eficientizeze proiectele. Deficitul bugetar pentru 2008 este estimat la 2,3% din PIB, iar proiectul de buget pentru anul viitor este construit in baza unui deficit bugetar de 2%.

Criza financiara si economica mondiala nu va duce la cresterea somajului in Romania
Criza financiara si economica mondiala nu va duce la cresterea somajului in Romania, estimeaza Comisia Nationala de Prognoza. La reuniunea de duminica, de la Sinaia, presedintele Comisiei, Ion Ghizdeanu, a explicat ca, in fiecare trimestru, sunt cel putin 100.000 de locuri de munca vacante, iar eventualii someri aparuti din cauza crizei isi vor putea gasi de lucru.
Se asteapta ca, in Romania, rata somajului in 2009 sa fie chiar mai mica, de circa 4%, fata de cat este in prezent, respectiv 6%, sustine Comisia Nationala de Progonza. In schimb, companiile straine cu afaceri la noi in tara ar intentiona sa trimita in somaj tehnic, in perioada urmatoare, peste 17.000 de oameni, din cauza crizei financiare internationale, avertizeaza ministrul muncii, Mariana Campeanu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.