Solomon retinut 29 de zile recursul se judeca luni

Solomon retinut 29 de zile
recursul se judeca luni

0 83

Nu se stie cum ar fi stat lucrurile in cazul Solomon daca presedintele Basescu ar fi fost in tara. In campania pentru prezidentiale primarul Craiovei a avut un rol deosebit in batalia pentru voturile oltenilor. Totusi Antonie Solomon a fost retinut marti seara, pentru 24 de ore de catre procurorii DNA. Locuinta primarului (PDL) a fost perchezitionata de procurori. Antonie Solomon este cercetat in dosarul care il vizeaza pe patronul Hipermarketului PIC, Cornel Penescu.
Potrivit DNA, la data de 9 noiembrie 2006, Solomon a primit de la un actionar principal al S.C. PIC S.A. Pitesti suma de 10.000 euro, pentru ca, in calitate de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova, sa inlesneasca aprobarea unei cereri privind asigurarea transportului public pana in zona unde era amplasat Hypermarket PIC Craiova al omului de afaceri Cornel Penescu.
Tribunalului Arges a dispus la solicitarea procurorilor arestarea pentru 29 de zile a primarului Craiovei, democrat-liberalul Antonie Solomon.
Cateva sute de salariati ai Primariei Craiova au protestat, miercuri seara, fata de aceasta decizie.

Monica Macovei: Antonie Solomon ar trebui suspendat din PDL
Fostul ministrul al Justitiei, actualul europarlementarul PD-L, Monica Macovei afirma, la Realitatea FM, ca primarul Craiovei, Antonie Solomon, ar trebui suspendat din partid cat mai curand posibil. Ea afirma insa ca acest caz, alaturi de cel al lui Mircia Gutau, „arata ca PDL nu intervine in justitie”.
Fostul ministru al Justitiei a precizat ca in statutul PDL excluderea este prevazuta numai in cazul unei condamnari definitive. Macovei a adaugat ca a propus modificarea statului, astfel incat persoanele arestate preventiv sau trimise in judecata sa fie automat suspendate din partid.
„Presupun ca vor urma si alte dosare, pentru ca stim ca exista coruptie in Romania”, a continuat ea, precizand insa ca „prin cateva cazuri de condamnari” nu se rezolva problema coruptiei din tara. In opinia sa, mecanismul de cooperare si verificare pe justitie instituit de Comisia Europeana nu ar trebui sa inceteze daca Romania nu dovedeste ca a respectat toate cerintele europene.

Vineri, Curtea de Apel din Pitesti, instanta care trebuia sa judece recursul la Hotararea de arest 29 de zile pentru Antonie Solomon, a amanat judecata pentru luni. Motivul nu tine de instanta ci de faptul ca advocatii lui Solomon au lipsit.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.