Soft cam piperat

Soft cam piperat

0 98

Softul pentru alegerile europene costa 340.000 de euro, firma castigatoare fiind Siveco
„Este un software de aplicatie pentru realizarea sistemului de proceduri si instrumente software de prelucrare a datelor si editarea de rapoarte necesare centralizarii rezultatelor votarii pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European cu operatorul economic S.C. Siveco Romania S.A”, precizeaza comunicatul.

Valoarea totalã a contractului reprezinta echivalentul a 340.000 euro, fara TVA, care include atat valoarea aplicatiei informatice necesare, cat si valoarea asistentei tehnice, care este asigurata 24 din 24 de ore in cele 49 de locatii din intreaga tara pe toata desfasurarea etapei de centralizare a voturilor si repartizarea mandatelor.

Totodata AEP reaminteste ca, incepand cu data de 28 mai, programele de calculator pot fi puse la dispozitia partidelor angajate in competitia electorala, la cererea acestora.

AEP a declansat, la inceputul lunii aprilie, procedurile de achiziþionare a unui nou sistem informatic pentru centralizarea si prelucrarea rezultatului alegerilor pentru Parlamentul European, avand un buget alocat de un milion de euro, de 4 ori mai mult decat platise Institutul Naþional de Statistica pe acelasi program in 2007, adica 252.000 de euro.

In documentatia aferenta, AEP motiveaza necesitatea achizitiei prin faptul ca, spre deosebire de ultimele europarlamentare, s-a redus numarul de mandate alocate Romaniei de la 35 la 33, dar si prin faptul ca au fost operate o serie de modificari legislative.
„Mentionam ca aceasta aplicatie (n.a. – softul din 2007) nu mai poate fi utilizata in forma actuala din cauza modificarilor legislative – schimbarea numarului de mandate, modificarea proceselor verbale, modificarea rapoartelor”, se explica in caietul de sarcini.
Asa ca putem merge linistiti sa votam.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.