SMURD la Brasov

SMURD la Brasov

0 60

SMURD, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare, va avea un sediu si la Brasov. La baza acestei decizii, anuntata de catre ministrul Sanatatii, Eugen Nicoleascu, a stat faptul ca orasul nostru este unul dintre cele mai importante orase ale tarii din punct de vedere turistic si ca Brasovul reprezinta un nod important pe harta rutiera a Romaniei.
Serviciul medical de urgente SMURD se va deschide la Brasov in decursul acestei toamne, ca urmare a hotararii implementarii strategiei de dezvoltare a serviciilor de sanatate din judetul Brasov, care, printre altele, are in vedere imbunatatirea accesului populatiei la servicii de sanatate de calitate.
Istoria SMURD este foarte interesanta. In septembrie 1990, sub egida Clinicii de Anestezie Terapie Intensiva, a inceput experimentarea unui sistem de urgenta ce functioneaza si in alte tari europene. Acesta avea la baza transferul unui echipaj medical spitalicesc cu dotarea necesara la locul unde se afla pacientul aflat in stare critica, in vederea acordarii unui asistente medicale de urgenta calificate. Echipajul era condus de un medic pregatit in domeniul anesteziei si terapiei intensive si in domeniul medicinei de urgenta. La aceasta faza de inceput, noul serviciu, numit SMUR sau Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare, avea in dotare o singura masina echipata pentru interventie rapida, fara posibilitatea de a transporta pacientul, transportul pacientului urmand sa se faca cu o autosanitara a Serviciului de Ambulanta. In prezent serviciul si-a schimbat denumirea devenind SMURD, iar la dotari amintim ambulante de ultima generatie dotate cu echipamente de inalta performanta, dar si elicoptere.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.