Situatia din Moldova sub analiza la Cotroceni

Situatia din Moldova sub analiza la Cotroceni

0 95

Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si sefii serviciilor secrete au discutat, miercuri seara, la Palatul Cotroceni, despre situatia din Moldova, informeaza televiziunile de stiri.

Vecinii sunt de vina!
Discutiile au intervenit in aceeasi zi in care presedintele Moldovei, Vladimir Voronin, a declarat ca Romania este amestecata in toate evenimentele din tara sa.
„In toate procesele care au loc in Moldova este amestecata Romania. Rabdarea are si ea limite. Ii cunoastem pe autorii acestor evenimente, o parte din ei au fugit”, a afirmat presedintele Moldovei.
Tot miercuri, MAE moldovean a anuntat ca ambasadorul roman la Chisinau, Filip Teodorescu, si ministrul-consilier al Ambasadei Romaniei, Ioan Gaborean, au fost declarati persona non grata si vor trebui sa paraseasca Moldova in 24 de ore.

Singura reactie: monitorizare atenta
Raspunzand criticilor formulate de Chisinau, Emil Boc a afirmat ca „Romania respinge categoric acuzatiile formulate de autoritatile moldovene privind amestecul tarii noastre in problemele interne ale acestui stat”.
„Romania apreciaza ca aceste acuzatii sunt provocatoare si considera ca este inacceptabil ca autoritatile de la Chisinau sa transfere responsabilitatea problemelor interne catre tara noastra”, a spus primul ministru.
„Romania nu va lua masuri similare celor luate de Chisinau in ceea ce ii priveste pe diplomatii Republicii Moldova din tara noastra si nu va introduce obligativitatea vizelor pentru cetatenii moldoveni. Mai mult, Romania va sustine in continuare apropierea Republicii Moldova de UE”, a adaugat Emil Boc.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.