Sindicatele au iesit in strada

Sindicatele au iesit in strada

0 99

Este iarna. Productia stagneaza, preturile cresc, costurile fiecaruia dintre noi au depasit de mult veniturile. Consecinta inevitabila?: oamenii ies in strada.


??????????? Asa s-a intamplat ieri, la Brasov, cand sindicatele reunite s-au strans in fata Prefecturii. Astfel, intre orele 11.00 si 12.00, acestea au pichetat institutia statului, prezentand revendicarile dintotdeauna?: reluarea dialogului social la nivel national, un salariu minim decent, un buget de stat cu o accentuata componenta sociala.


??????????? Aceasta manifestare s-a desfasurat simultan in toate judetele tarii, asa cum s-a aratat in comunicatul de presa al sindicatelor?: „Sindicatele afiliate la CNS „Cartel Alfa”, precum si sindicatele afiliate la BNS, CNSLR – Fratia si CSDR isi exprima dezacordul fata de salariul minim propus de catre Guvern in elaborarea Legii bugetului de stat si a Legii bugetului asigurarilor Sociale pentru anul 2008, salariu ce nu face decat sa mentina starea de dezechilibru in bugetul familial al populatiei, buget oricum insuficient, precum si dezacordul fata de faptul ca se doreste eliminarea dreptului de negociere a Contractului Colectiv de Munca la nivel national, cat si prin modificarea Legii 130/ 1996, a drepturilor castigate in timp prin contracte si hotarari judecatoresti in sistemul bugetar”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.