Simona Radiş, două medalii de aur în doar o oră, la mondialele...

Simona Radiş, două medalii de aur în doar o oră, la mondialele de canotaj

0 73

Simona Radiş a stabilit un adevărat record, pentru delegaţia României, la Campionatele Mondiale de canotaj. Sportiva de la CSA Steaua a luat două medalii de aur în doar o oră. Delegația României a câștigat patru medalii de aur la această competiție, iar la două dintre acestea a contribuit decisiv Simona Radiş.

Duminică, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au intrat în finala probei de dublu vâsle, pe care o domină autroitar, cu trei titluri europene şi unul olimpic. Cele două au trecut linia de finish în 6:46.97 minute. Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au avut un avans de peste 3 secunde faţă de perechea Katharina Lobnig/Magdalena Lobnig (Austria). Sportiva de la CSA Steaua a trecut apoi în echipajul de 8+1, în locul Denisa Tîlvescu, după ce aceasta a părăsit echipajul, acuzând probleme medicale.

Echipajul de 8+1 feminin al României a câştigat fără prea mari probleme finala, cu un timp de 6:01.14, cu aproape 4 secunde mai bun decât Marea Britanie, medaliată cu argint. Astfel, într-o oră şi cinci minute, Simona Radiş a câştigat două medalii de aur.

“Nu era preconizat ca eu să trag în barca de opt, dar în urma a ceea ce s-a întâmplat am intrat pe numărul ștrocului. Faptul că am reușit să ne mobilizăm și să ne legăm foarte bine ca echipă s-a văzut și ne bucurăm că am câștigat detașat față de celelalte echipe”, a spus Simona Radiş.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.