Simona Halep a trecut fără emoții de turul secund al turneului de...

Simona Halep a trecut fără emoții de turul secund al turneului de la Miami; Monica Niculescu a produs o surpriză de proporții!

0 98

România mai are două reprezentante în turneul Premier Mandatory de la Miami: Simona Halep şi Monica Niculescu. Simona Halep (cap de serie 2), a trecut fără pic de emoții de debutul în acest nou turneu pe pământ american, dispunând cât se poate de clar de Taylor Townsend (96 WTA), 6-1, 6-3. A fost pentru a treia oară din tot atâtea partide directe, când Halep a învinge pe americanca anunţată, cândva, drept o promiţătoare speranţă a circuitului. Halep a făcut cam ce a vrut pe teren, câştigând 60% dintre punctele pe retur şi şi-a etalat din nou excelenta deplasare în teren. Lesia Tsurenko s-a retras înainte de debutul de la Miami, iar Halep va juca mai departe cu Polona Hercog (lucky loser), învingătoare în faţa japonezei Misaki Doi.

O mare victorie a realizat-o Monica Niculescu (138 WTA), în fața unei jucătoare mult mai titrate :  Garbine Muguruza (favorită 20). Scor : 7-6(0), 4-6, 6-2 și Monica furnizează marea surpriză… În turul trei, Niculescu va avea, din nou, o misiune considerată imposibilă, pentru că o va reîntâlni pe daneza Caroline Wozniacki (favorită 13 la Miami, calificată după 6-4, 6-4 cu Sasnovich). Niculescu a chinuit-o pe Wozniacki la Madrid, pe zgură, în 2017, conducând-o cu 2-0 în setul decisiv…

În schimb, la Mihaela Buzărnescu este nevoită să- și facă bagajele, pentru că, după ce a jucat bine un set, a pierdut ritmul în duelul cu a patra jucătoare a Franţei, pierzând : Mihaela Buzărnescu (cap de serie 30) – Alize Cornet (53 WTA), 6-7(7), 1-6.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.