Simbolismul Ponta-Dragnea: asa premier, asa vice

Simbolismul Ponta-Dragnea: asa premier, asa vice

0 636

In sfarsit, Ponta a reusit sa comita si un adevar minuscul, chircit in suvoiul de minciuni care ii iese de obicei pe gura. Comentand sentinta aplicata de judecatori vicepremierului Liviu Dragnea, primul ministru a spus ca este vorba de o condamnare simbolica. Aferim, coane Victor.

In sfarsit, Ponta a reusit sa comita si un adevar minuscul, chircit in suvoiul de minciuni care ii iese de obicei pe gura. Comentand sentinta aplicata de judecatori vicepremierului Liviu Dragnea, primul ministru a spus ca este vorba de o condamnare simbolica. Aferim, coane Victor. Pentru matrapazlacurile puse la cale de Dragnea si ravna cu care a ravasit mormintele prin sudul tarii ca sa trimita zombiii la urne, presedintele executiv al PSD merita sa infunde greu puscaria. Chiar si lui i-au tremurat serios izmenele asteptand decizia judecatorilor de la Inalta Curte, care i-a provocat mustaceala deja expusa pe sticla in mai multe ocazii.

Dar Ponta, dupa ani de minciunit, reuseste sa minta chiar si cand se screme sa spuna o frantura de adevar. Simbolismul la care face aluzie premierul inseamna altceva in versiunea Ponta. Cica ar fi vorba despre o condamnare metaforica a celor 7,5 milioane de votanti antiBasescu, pe care ii prohodesc la fiecare emisiune Antenele si imbecilii care se conecteaza la ele ca la o sursa de adevaruri.

Inaltii judecatori s-au cufurit si ei in robele lor scumpe, alegand o condamnare de compromis pentru intaiul fraudac de voturi la suspendarea Basescului. In tara stramba in care legea il pedepseste cu pana la cinci ani de inchisoare pe un amarastean care se duce de doua ori la urne, maharul care a organizat coloanele de autobuze intesate cu votaci analfabeti si saraci cu duhul si a incolonat spectre catre sectiile de votare se alege cu un amarat de an cu suspendare.dragnea - ponta v

Curat simbolic, coane Ponta.

Nici nu-i de mirare ca n-a putut produce o minciuna cumsecade. Premierul e prins zilele astea sa gasesca o iesire din padurea cu gogorite in care s-a afundat incercand sa arunce Codul silvic in carca presedintelui Johannis. Despre care a mintit ca ar fi implicat in protejarea intereselor unor austrieci mari taietori de lemne prin codrii Romanikai.

Dragnea, in schimb, purtat pe brate de adulatorii pesedisti, ne va comunica astazi ca va ramane in fruntea PSD si, cu mari sanse, de a continua chiar sa vegeteze in Guvern. La asa premier, merge si un vice care da demisia de forma, ca sa si-o retraga a doua zi, silit de fartati si de interesele tarisoarei.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.