Si institutiile abandoneaza copii

Si institutiile abandoneaza copii

0 188

Trei minori au fost abandonati in sediul Directiei de Protectia Copilului Brasov. Nu de catre niste parinti denaturati, ci chiar de presedinta fundatiei americane „Casa mea” din Prejmer, unde copiii locuiau din 4 iulie 2007. Femeia, cetatean american, i-a adus pe copii la Directie cu tot cu bagaje, motivand ca minorii au un comportament anormal. Angajatii fundatiei nu sunt insa de acord cu diagnosticul pus de sefa lor si sustin ca minorii au facut progrese de cand se afla in grija lor. Drept urmare, copiii au fost dusi la centrul de plasament „Domino” din Ghimbav, unde vor sta pana in momentul in care instanta va decide soarta lor. In urma incidentului, fundatia din Prejmer risca sa isi inchida portile.
Tatal si mama celor trei copiii au trait in concubinaj intr-un sat de langa Fagaras. In urma unei certe intre adulti, barbatul a dat-o afara din casa pe femeie cu tot cu copii. Asa au ajuns sa fie gazduiti intr-un adapost aflat in subordinea Primariei Fagaras. Acolo, femeia dat dovada de un comportament urat fata de personal si de propriii sai copii. Autoritatile au luat decizia de-a o da afara, in timp ce minorii au fost dati in custodia fundatiei in data de 4 iulie 2007, in urma unei sentinte pronuntate de Tribunalul pentru Minori si Familie Brasov.
Luna trecuta fundatia a inaintat un raport Directiei de Protectia Copilului Brasov cu privire la cei trei frati, despre care se spune ca au un comportament agresiv atat verbal cat si fizic, insa s-a specificat ca se doreste mentinerea lor in institutie. Reprezentanta fundatiei, cetateana americana Ianis Calos, sustine faptul ca ea a anuntat Directia pentru Protectia Copilului de aceasta problema si ca nu a primit nici un fel de sprijin pentru a gasi o solutie. Astfel, a decis sa ii lase pe cei mici reprezentantilor directiei.
In urma acestui incident, DGASPC Brasov a propus reanalizarea oportunitatii functionarii Fundatiei „Casa Mea” din Prejmer si a sesizat Comisia de Acreditare a Serviciilor Sociale din cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala Brasov, precum si a altor institutii competente.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.