Sfaturi de la Isarescu pentru evitarea austeritatii

Sfaturi de la Isarescu pentru evitarea austeritatii

0 111
Este greu de inteles de ce nu a venit mai devreme cu astfel de sfaturi guvernatorul Isarescu. Cu un sfat la timp, pentru Boc sau Basescu, se putea evita atat austeritate. Acesta spunea ca "daca avem grija de cheltuirea banului public nu va fi nevoie de politica fiscala austera".   Politica fiscala din acest an nu va mai fi una de austeritate, ci de consolidare, insa este nevoie de disciplina financiara, in primul rand de cheltuire prudenta a banului public, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.  
"Politica fiscala va fi una normala, ca sa folosesc un epitet, in sensul ca nu va fi dedicata continuarii unei ajustari, unei strangeri masive, ci mai degraba spre o consolidare. Printr-o disciplina financiara adecvata, aceasta inseamna cheltuire cu prudenta a banului public, nu este nevoie de ce am denumit in ultimii ani sub cuvantul de austeritate", a declarat Isarescu.   Seful BNR a tinut sa precizeze ca face o deosebire clara intre austeritate si disciplina financiara.  
"As spune ca si politica monetara din acest an va fi una normala. Si politica monetara va fi normala, in sensul ca va urmari cu mare atentie ce se intampla in perimetru inflatiei si va utiliza toate instrumentele de care dispune(…) Nu ne spunem dinainte miscarile, dar vom continua sa utilizam chibzuit si eficient toate instrumentele, care sa se cupleze si cu politica fiscala", a completat Isarescu.  
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.