Serbari de Craciun fara parinti la Brasov

Serbari de Craciun fara parinti la Brasov

0 59

Anul acesta, gripa porcina care ameninta institutiile de invatamant din Romania strica si distractiile de sfarsit de semestru. Daca balurile bobocilor au fost amanate sau anulate din cauza riscului de contaminare cu virusul AH1N1, aucm a venit randul celor mici sa sufere.
Serbarile prescolarilor de sfarsit de an vor fi mai triste, deoarece parintii nu vor avea voie sa participe in calitate de spectatori din cauza temutei gripe.
Gradinitele il vor primi pe Mos Craciun, dar parintii vor trebui sa stea departe, aceasta fiind masura de prevenire a raspandirii gripei recomandata de diectiile de sanatate publica din intreaga tara.
Directorii de gradinite spun ca parintii au fost putin nemultumiti, dar in final au inteles care este situatia. Cei mici nu au simtit prea tare lipsa parintilor, mai ales ca Mos Craciun a venit cu sacul plin de cadouri.
In plus, directorii au incercat sa-i linisteasca pe parintii entuziasmati de serbari, ca acestea au fost filmate si cca vor ajunge la parinti pe CD-uri.
La unele gradinite traditionalele serbari de Craciun au fost de-a dreptul suspendate din cauza gripei porcine.
„Cel mai bine pentru siguranta copiilor este sa nu organizam serbarea de sfarsit de an pentru copii sau sa alegem sa o facem fara parinti. Nu avem ce face”, a spus o educatoare de la Gradinita nr. 8 din Brasov.
Inspectoratul Scolar Judetean nu a dat un ordin in acest sens, ci a lasat la latitudinea directorilor unitatilor de invatamant sa decida daca fac sau nu serbari de sfarsit de an. „Gripa porcina este un motiv artificial, care ascunde acesata criza. Pana acum nu s-au inregistrat cazuri de gripa in unitatile de invatamant din Brasov si nu cred ca e un motiv real. Cu toate acestea, gradinitele se conformeaza unor ordine inutile”, a spus Alina Breazu, managerul Clubului Oaki, firma de organizare de petreceri penru copii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.