Sediul Salvamont din masivul Postavarul sub avalansa tupeului Primariei

Sediul Salvamont din masivul Postavarul sub avalansa tupeului Primariei

0 77

Administratorul public al judetului Brasov, Radu Ispas, afirma ca actiunea Primariei Brasov de demolare a cladirii unde functioneaza cladirea salvamontistilor din Masivul Postavaru reprezinta un abuz si demonstreaza cu acte ca sediul salvatorilor montani apartine Consiliului Judetean. Pe de alta parte, reprezentantul Primariei Brasov sustine ca, prin somatie, se cere Consiliului Judetean sa faca dovada dreptului de proprietate si… atat.
De aceea, administratorul public al judetului Brasov, Radu Ispas a trimis sesizari atat la Politie, cat si la Parchet. El sustine ca ceea ce se intampla este „un abuz fara precedent in cazul cladirii Salvamont“. Potrivit acestuia, constructia intrata brusc in atentia Primariei Brasov nu este una provizorie si nici nu pune vreo problema cu privire la detinatorul legal, Consiliul Judetean.
Astfel, demersul municipalitatii de a demola practic sediul Salvamont Postavarul este unul abuziv. Mai mult, administratia judeteana demonstreaza cu acte ca sediul Salvamont este in administrarea ei. Initial, in locatie a fost un punct sanitar, iar acesta tine de Spitalul Judetean, administrat la randul lui de autoritatea judeteana, spune Radu Ispas. Purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, spune ca somatia trimisa administratiei judeteane este justificata dar ca nu exclude varianta unei anchetele penale cu un rezultat care poate bloca actiunea primariei.

Sandu Dumitru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.