Sedinta maraton la PDL

Sedinta maraton la PDL

0 81

Conducerea PDL intr-o sedinta maraton cu mai multe pauze, unele pentru procedura de vot din Camera Deputatilor, si-a plans pe umar incepand de luni pana spre dimeneata zilei de marti. Surse din PDL au facut aceste declaratii, marti, pentru MEDIAFAX, aratand ca sedinta Biroului Permanent National al PDL de luni, care a durat cinci ore si jumatate si s-a terminat la ora 1.30, a fost „un fel de terapie in grup”, in care toti cei prezenti si-au expus opinia asupra activitatii partidului, unii vorbind foarte mult, iar altii ascultand „cu toleranta”.
Potrivit surselor citate, propunerea deputatului Sulfina Barbu privind o conducere interimara a partidului nu a avut sustinere, chiar adeptii ei batand in retragere si propunand, in schimb, atributii suplimentare pentru vicepresedintii partidului. „Greii” partidului au criticat aceasta propunere referitoare la o conducere interimara, calificand-o drept „prostie”, au spus sursele mentionate.
„Ce inseamna conducere dubla a partidului, cine face parte din ea: Boc, Blaga, Videanu si Elena. Pe acestia dorim sa-i dam la o parte? Chiar vreti sa-i izolam?”, a spus unul dintre participanti.
Surse din partid au aratat ca mai multi membri ai BPN au spus ca trebuie realizata o reforma a partidului si o remaniere guvernamentala si au cerut ca, pana la 1 septembrie, premierul sa vina cu un plan de restructurare si o analiza pe ministri. Unii au apreciat ca partidul nu mai are viata si ca in partid a inceput o lupta interna, acest lucru observandu-se in presa. S-a relansat ideea reluarii procesului de alegeri in partid, fie de jos in sus, fie de sus in jos, iar premierul a declarat ca nu are nimic impotriva, aceasta problema urmand sa fie discutata in urmatoarea sedinta.
O alta tema discutata in sedinta de luni noapte a fost cea a sanctionarii celor care vorbesc in afara partidului, au mai precizat sursele citate. Au fost opinii ca este greu sa-l sanctionezi pe unul si pe altul nu, dar si ca nu pot fi sanctionati in baza Statutului cei care vorbesc in exterior, deoarece Statutul prevede sanctiuni daca incalca niste decizii, iar decizii nu s-au luat.
Relatia intre conducerea partidului, ministri, pe de o parte, si parlamnetarii PDL, pe de alta parte, a fost, de asemenea, abordata, unii considerand ca trebuie explicate mai clar deputatilor si senatorilor democrat-liberali masurile luate de Guvern, reforma statului, faptul ca acestea vor duce ca peste un an sau doi Romania sa mearga mai bine, iar parlamentarii sa transmita aceste mesaje in teritoriu. Au fost opinii ca parlamentarii vor sa-i controleze pe ministri sau ca ministrii ar trebui sa-si faca timp sa se intalneasca cu fiecare parlamentar.
Potrivit surselor citate, s-a discutat si ca sedinta BPN al PDL de luni dimineata sa se mute luni dupa-amiaza, pentru ca sa fie mai mult timp pentru discutii, existand posiblitatea ca reuniunile BPN sa se prelungeasca de acum pana tarziu in noapte.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.