SECRETUL SANATATII D E T O X I F I E R...

SECRETUL SANATATII D E T O X I F I E R E A!
Interviu cu Daniel Reid maestru taoist

0 99
American de origine, Daniel Reid s-a stabilit de mai mulÈ›i ani în Bali, unde È›ine prelegeri despre programele de detoxifiere împreună cu soÈ›ia sa, Snow, o vindecătoare taiwaneză, la hotelul Bale, din zona Nusa Dua. Americanul de 64 de ani, care locuieÈ™te acum în Australia, È™i-a petrecut copilăria în Africa È™i cea mai mare parte a vieÈ›ii în Asia. Este un pasionat al conceptului „eÈ™ti ceea ce mănânci” È™i îndeamnă oamenii să postească periodic, pentru a elimina toxinele È™i a ajunge la restabilirea sănătății optime. Daniel Reid, care tocmai îÈ™i publicase ultima carte, Tao pentru dezintoxicare, i-a acordat un interviu directorului ziarului The Bali Times, William J. Furney. Iată câteva extrase interesante din interviul respectiv:
 
În prezent, cercetătorii blamează regimul alimentar ca fiind una dintre principalele cauze ale producerii cancerului. Ce să însemne asta? Că pe oameni îi omoară ceea ce mănâncă?
Daniel Reid: Nu e neapărat din cauza alimentelor în sine. E vorba de ceea ce se întâmplă în corpul nostru. În urma digerării È™i metabolizării hranei, se acumulează deÈ™euri acide. Pentru că mâncăm alimente nepotrivite cu natura noastră È™i nu le eliminam corect, se creează o acumulare de deÈ™euri acide.
Cauza principală a cancerului a fost descoperită în 1931 de către dr. Otto Warburg, un om de È™tiință german care a primit premiul Nobel pentru medicină. El a descoperit că apariÈ›ia cancerului presupune, fără excepÈ›ie, două condiÈ›ii de bază: prea mult acid în È›esuturi È™i insuficient oxigen.
Știm cu toÈ›ii ce se întâmplă cu deÈ™eurile produse prin respiraÈ›ie: se produce arderea oxigenului, din care rezultă bioxidul de carbon. În procesul de metabolizare, se arde zahărul, se ard proteinele, se ard grăsimile. Care este deÈ™eul rezultat? Acidul.
E atât de simplu! E È™tiință pură.
AÈ™adar, atunci când ingerăm alimente care produc mult prea mult acid – zahăr, cărnuri, produse lactate, precum È™i orice fel de chimicale – conservanÈ›i, pesticide, aditivi alimentari, coloranÈ›i, medicamente, aspartam – se produce o mare cantitate de acid. Prin urmare, devine evident că, din cauza modului în care ne hrănim astăzi (la care putem adăuga È™i poluarea) se produc o mulÈ›ime de reziduuri acide în corpul nostru È™i nu mai absorbim o suficientă cantitate de oxigen.
 
VreÈ›i să spuneÈ›i că oamenii nu È™tiu ce ar trebui să mănânce pentru a fi sănătoÈ™i?
Daniel Reid: Da, pentru că nu li se spune. De fapt, li se spune exact contrariul. Nu există sfaturi reale, totul e doar publicitate.
În prelegerile È™i cărÈ›ile mele eu tot dau vina pe companiile de produse alimentare. Dar dacă oamenii sunt liberi de orice îngrădire să-È™i înceapă o afacere din care să iasă bani, ei vor face orice pentru a face bani, îÈ›i vor vinde È™i arsenic frumos ambalat, dacă sunteÈ›i dispuÈ™i să plătiÈ›i pentru el.
Pe lângă aceÈ™ti producători, eu acuz în acelaÈ™i timp iresponsabilitatea agenÈ›iilor guvernamentale care nu protejează oamenii, ci corporaÈ›iile.
Doar în cele din urmă îl învinuiesc pe individ. E ca atunci când te duci la tribunal pentru încălcarea legii È™i judecătorul îÈ›i spune: „IgnoranÈ›a nu e o scuză când afirmi că nu ai È™tiut că ceea ce ai făcut era împotriva legii”.
HaideÈ›i să ne întrebăm: De ce în prezent un om din trei face cancer, în loc de unul din 100, ca în 1913?
S-au cheltuit multe miliarde de dolari în „războiul contra cancerului” È™i lucrurile merg tot mai rău. Niciun tratament nu merge. Chimioterapia? Să fim serioÈ™i! Nu e nimic mai otrăvitor, nu exista producător mai mare de acid decât chimioterapia, care contribuie È™i mai mult la cauza principală a cancerului.
 
AÈ™adar, dacă un medic îi spune unui pacient cu cancer să facă È™edinÈ›e de chimioterapie È™i el nu vrea, care ar fi alternativele lui?
Daniel Reid: Oh, Doamne! Pot să vă dau o duzină de alternative, iar prima este dezintoxicarea.
OpÈ›iunile sunt foarte simple: în primul rând, informaÈ›i-vă care sunt cauzele apariÈ›iei cancerului.
Din cauza toxicității acumulate în corp de-a lungul timpului, cancerul ajunge în faza finală. Ceea ce se întâmplă în esență este că È›esuturile dv. fermentează, producând o înmulÈ›ire rapidă a celulelor canceroase, cu formare de tumori.
Cum funcÈ›ionează acest proces? La fel ca la fermentarea berii, vinului, iaurtului, brânzei.
PuteÈ›i întreba pe oricine care produce aceste lucruri: Cum faci? Mai întâi, ai nevoie de un mediu acid. Cum îl obÈ›ii? Închizi containerul, astfel încât să nu intre aer, oxigen. Apoi începe fermentarea.
Deci, ceea ce se întâmplă în È›esuturile canceroase este că ai prea mult acid È™i o totală lipsă de oxigen, È›esuturile fermentând È™i producând astfel cancerul.
 
Deci, dacă detoxifierea este calea de urmat, de ce nu o urmează toată lumea?
Daniel Reid: Să-È›i spun de ce. Statisticile arată – È™i este sută la sută adevărat, È™i spun acest lucru în toate cărÈ›ile mele – că oamenii care se îmbolnăvesc de cancer È™i nu fac absolut nimic să-l trateze trăiesc mai mult decât cei care merg la medic È™i le urmează tratamentul.
Mă refer aici la fumătorii care nu se lasă de fumat, la băutorii care nu se opresc din băut, la oamenii care mănâncă zahar È™i carne È™i nu renunță la aceste alimente.
De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece tratamentul oficial al cancerului amplifică de fapt factorii care stau la baza producerii bolii. Temporar merge, deoarece omoară celulele canceroase, dar mai apoi omoară È™i ficatul È™i orice altceva. Prin urmare, atunci când aÈ›i încheiat tratamentul, sunteÈ›i într-o stare chiar mai proastă.
 
Atunci, de ce nu procedează oamenii la detoxifiere?
Daniel Reid: Oamenii sunt speriaÈ›i cu perspectiva morÈ›ii iminente de către medicii lor. Ei merg la medicul specialist È™i acesta le spune: „Într-o lună vei muri dacă nu faci asta È™i încerci altceva”.
 
Ce credeÈ›i despre creÈ™terea alarmantă a obezității în țări precum Statele Unite, Marea Britanie È™i Australia?
Daniel Reid: Oamenii aceÈ™tia mor de foame. Oamenii graÈ™i mor de foame. Vrei să È™tii ce vreau să spun când afirm că mor de foame? Ei nu-È™i procură elementele nutritive adecvate organismului.
Creierul are un centru de control al apetitului. Nu-È›i este foame neapărat când nu ai ce mânca – omul poate trăi È™i 60 de zile fără să mănânce – È›i-e foame numai atunci când corpul tău are nevoie de anumiÈ›i nutrienÈ›i, deci când nu ai proteine, vitamine sau minerale, ca să poÈ›i funcÈ›iona normal.
Atunci începe să-È›i fie foame È™i vei începe să mănânci.
În cazul în care consumi alimente care nu au nici un fel de valoare nutriÈ›ională (junk food: chips-uri, pâine albă, prăjiturele… toate acele lucruri frumos ambalate) vei continua să mănânci fără încetare.
Oamenii obezi mănâncă o cantitate enormă de alimente. Te uiÈ›i la ei È™i-È›i spui: Cum intră atâta mâncare în stomacul lor? Creierul lor însă le spune: „Hei, nu am de ajuns din nutrienÈ›ii de bază, aÈ™a că nu te opri din mâncat!”.
 
Susțineți că giganții producători de alimente acționează de capul lor, chiar dacă produsele lor sunt dăunătoare pentru sănătatea omului? Dacă e așa, cum se poate scăpa de ei? Eu știu că publicul e protejat de agențiile guvernamentale.
Daniel Reid: Din păcate, autoritățile protejează giganÈ›ii alimentari. OrganizaÈ›ia cea mai coruptă din guvernul american este FDA (Food and Drug Administration – AdministraÈ›ia pentru Alimente È™i Medicamente). Ei decid ce alimente vă este permis să consumaÈ›i È™i ce medicamente trebuie să vă fie prescrise. Ei permit ca aspartamul să fie folosit pe piață. Această substanță chimică pusă în Coca Cola dietetică este o otravă mortală. Este cauzatoare de cancer la creier È™i nu numai.
 
Bine, dar n-am văzut oameni să moară fiindcă au băut Diat Coke…
Daniel Reid: Ba da, mor, dar încet. Cunosc cazul a doi bărbaÈ›i care au murit de cancer la creier. Erau surferi în Australia. Făceau sport, stăteau la soare în fiecare zi È™i considerau că se hrănesc sănătos. Tipii ăștia erau dependenÈ›i de Diet Coke (beau 8-9 cutii pe zi). Chiar au recunoscut asta È™i au declarat că nu se pot opri să bea.
Dar și Coca-Cola obișnuită are probleme: conține 9 lingurițe de zahăr alb la sticla de 500 de ml iar acidul fosforic e ingredientul ei de bază. Consumul de Coca-Cola produce cel mai mult acid posibil. Prin aceasta, se creează condițiile fundamentale de apariție a oricărui tip de cancer.
 
Ce părere aveți despre regimul pe bază de carne?
Daniel Reid: Azi am recomandat la seminarii ca persoanele care nu pot renunÈ›a la carne să mănânce măcar un singur fel de carne, È™i anume de miel. Carnea de porc e greu de digerat È™i produce foarte multe toxine.
 
Să ne întoarcem la dietă. Ce mâncaÈ›i de obicei?
Daniel Reid: Eu am renunÈ›at la cereale, deoarece consider că nu sunt alimentele cele mai potrivite pentru fiinÈ›ele umane. Pentru a testa un produs alimentar, ca să vezi dacă îi e indicat omului sau nu, trebuie să-l mănânci crud. Nu poÈ›i mânca orez sau grâu ca atare.
Când oamenii au renunÈ›at a mai fi vânători-culegători È™i nomazi È™i s-au stabilit pe un anumit teritoriu, singura modalitate de a hrăni o populaÈ›ie numeroasă a fost cultivarea cerealelor. Dar boabele sunt necomestibile dacă nu le găteÈ™ti. Eu nu le recomand oamenilor să nu mănânce cereale, È›i-am răspuns doar ce nu mănânc eu.
Am descoperit acum doi ani, după ce am făcut o dezintoxicare puternică, că nu mai pot mânca cereale. M-au făcut să vomit. Corpul meu nu le-a mai acceptat. De altfel, cerealele sunt mari producătoare de acid.SoÈ›ia mea, Snow, È™i cu mine mâncăm nuci È™i seminÈ›e, în special migdale È™i seminÈ›e de floarea soarelui.
Pe acestea nu le poÈ›i digera uscate. Secretul de a le transforma în cel mai bun aliment de pe planetă e să le înmoi în apă peste noapte. Devin un aliment viu, È™i este cea mai bună mâncare din lume. În afara de asta, mănânc legume, fructe, peÈ™te, carne de miel È™i ouă ecologice.
 
SpuneÈ›i că postul face parte din programul dv. de dezintoxicare. Cât timp ar trebui să postim?
Daniel Reid: Dezintoxicarea ideală prin post, pentru curățarea corpului este de 7 zile. Este timpul de care are nevoie corpul nostru pentru a-È™i purifica complet fluxul sanguin. Dar pentru că majoritatea oamenilor nu au timp È™i pentru că în 3 zile se eliberează suficiente toxine, o putem face în 3 zile, cu irigaÈ›ii ale colonului.
Postul periodic este felul în care organismul este proiectat de natură pentru a se curăța È™i vindeca singur. Societățile primitive aveau ceea ce se numea casa bolnavului. Când te îmbolnăveai, erai dus la casa bolnavului È™i nu aveai voie să mănânci până când nu te făceai bine.
Este un mecanism natural, dar oamenii de azi spun „Oh, nu pot sta nici măcar o jumătate de zi fără mâncare” È™i eu îi înÈ›eleg. Cu toate acestea, cine urmează programul nostru se simte mult mai bine după 3 zile; iar când vede ce iese din corpul lui, e È™ocant…
 
Ce spuneÈ›i despre cei care iau produse contra îmbătrânirii? Această practică devine din ce în ce mai răspândită. Oamenii folosesc hormoni de creÈ™tere umană, injecÈ›ii cu Botox etc. Dar despre toate celelalte metode pentru a-È™i prelungi viaÈ›a?
Daniel Reid: Nu există nici o metodă pentru prevenirea îmbătrânirii. Tot ce se poate face este de a încetini procesul. Ce se întâmplă azi e doar o cosmetizare.
Să-È›i spun despre hormonul de creÈ™tere: da, este remarcabil. BărbaÈ›ii de 75 de ani au brusc prietene de 20 È™i le creÈ™te părul la loc. PlăteÈ™ti 10.000-15.000 $ pe an pentru injecÈ›ii. OpreÈ™ti injecÈ›iile, te întorci imediat înapoi, la starea în care ai fost.
Știi ce declanÈ™ează în mod natural producerea hormonului de creÈ™tere în glanda pituitară? Postul! Postul este un fenomen de auto-vindecare, nu numai de detoxifiere. Când te opreÈ™ti din mâncat, glanda pituitară primeÈ™te un semnal È™i se activează hormonul de creÈ™tere… gratuit.
Deci, dacă postiÈ›i în mod regulat, se secretă hormonul de creÈ™tere, încep să se repare toate daunele în organismul dv. È™i se iniÈ›iază procesul de anti-îmbătrânire.
Dar oamenii nu vor s-o facă în acest fel. Ei vor să tragă o duÈ™că după-amiază È™i apoi să iasă la o cină de lux la un Steakhouse noaptea. Pur È™i simplu, nu vor să renunÈ›e la stilul lor de viață.
Botox-ul este nesănătos. Să ne uităm chiar la cuvânt: –tox. E o toxină bacteriologică. AcÈ›ionează prin paralizarea muÈ™chilor. Să-È›i injectezi faÈ›a cu o otravă care-È›i paralizează muÈ™chii, asta numeÈ™ti tu anti-îmbătrânire? De fapt, îÈ›i scurtezi viaÈ›a. Și pentru ce?
 
Una din învățăturile Tao este aceea că femeile sunt sexual superioare bărbaÈ›ilor, care sunt percepuÈ›i ca partea slabă a sexelor, buni doar pentru a fertiliza ovulele femeilor. Unii văd în aceasta un paradox, având în vedere că bărbaÈ›ii au încercat întotdeauna să-È™i afirme superioritatea în competiÈ›ia dintre sexe. Să fie aceasta o evaluare justă?
Daniel Reid: Din punct de vedere sexual, e absolut corect. Natura ne-a construit în acest fel: bărbatul asigură seminÈ›ele È™i devine dispensabil. Femeia rămâne însărcinată, aÈ™a că nu mai poate face sex, iar în acest timp bărbatul păzeÈ™te gura peÈ™terii de colÈ›ii tigrilor. Și apoi, dacă el piere, nu contează; femeia a procreat deja. Asta e natura.Femeile sunt mai puternice, prin natura lor, deoarece ele sunt cele care trebuie să îngrijească copiii È™i să perpetueze specia.
Și să nu uităm că, datorită hormonilor lor specifici, femeile au un sistem imunitar mult mai bun; de aceea, de regulă, trăiesc mai mult decât bărbaÈ›ii.
Natura a construit femeia mai puternică. Că ele ne sunt superioare È™i în alte privinÈ›e – în valori sau morală – face obiectul unui alt tip de discuÈ›ie.
 
Care sunt cele trei lucruri esenÈ›iale pe care le-aÈ›i spune cuiva care citeÈ™te acest interviu È™i care nu se află într-o perfectă stare de sănătate?
Daniel Reid:
Bea apă alcalină (apa îmbuteliată nu este alcalină).
– OpreÈ™te-te de mâncat alimente care putrezesc.
– PosteÈ™te periodic.
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.