Seara festiva la Teatru

Seara festiva la Teatru

0 343

Festivalul de Dramaturgie Contemporana, ajuns la editia a XVIII-a, organizat de Teatrul „Sica Alexandrescu“ din Brasov, Consiliul Local, Ministerul Culturii si Cultelor si UNITER, isi inchide portile joi, 30 noiembrie.De la orele 18.30, la Teatrul „Sica Alexandrescu” va avea loc festivitatea de decernare a premiilor.


In competie au intrat spectacolele „O zi din viata lui Nicolae Ceausescu” de Denis Dinulescu (regia Alexandru Tocilescu), „Richard al III-lea se interzice“ de Matei Visiniec, „Marlene“ de Pam Gems (ambele de Catalina Buzoianu), „A patra sora“ de Janusz Glowacki (Alexandru Colpacci), „Copilul ingropat“ de Sam Shepard (Vlad Massaci), „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ de Dale Wassermann (Marius Olteanu), „Orasul“ de Evgheni Grishkovets (Cristi Juncu) si „Scandal la opera“ de Ken Ludwig (Petre Bokor. Ca in fiecare an, organizatorii vor acorda premii pentru cel mai bun spectacol, cea mai buna regie, cea mai buna scenografie, cel mai bun actor si cea mai buna actrita si premiul special al juriului.


?


Spectacol de gala cu Teatrul de Comedie Bucuresti


Teatrul de Comedie din Bucuresti va prezenta in ultima seara a festivalului spectacolul de gala cu piesa „Revizorul”, de N.V. Gogol. Regia: Horatiu Malaele. Scenografia: Lia MantocIn distributie: Stefan Banica jr., George Mihaita, Virginia Mirea, DeliaSeceleanu, Valentin Teodosiu.


„Revizorul” de N.V. Gogol a redeschis portile Teatrului de Comedie. Piesa, care poarta semnatura regizorului Horatiu Malaele, adaposteste nume mari ale scenei romanesti: Stefan Banica jr., George Mihaita, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu etc.


Om de afaceri si director al Teatrului de Comedie, George Mihaita nu poate sta departe de locul care ii aduce cele mai mari satisfactii, scena. Marele actor are si o explicatie: „Cand nu mai ai proiecte inseamna ca ai imbatranit, dar chiar si cand imbatranesti e bine sa ai proiecte, ca sa nu simti batranetea”.


Actor, regizor, poet, pictor, caricaturist, Horatiu Malaele creeaza, pe baza textului de aur al lui Gogol, un portret vitriolant al Imposturii, boala molipsitoare, dezgustatoare, puturoasa si contagioasa (ca orice molima cu „virtuti” devastatoare), care a cuprins mai toate straturile societatii romanesti de azi. Malaele – regizorul o face, insa, cu mult umor, ba chiar cu gratie, parca distantat de grozaviile infatisate pe scena, avandu-l drept complice pe Gogol insusi si rasul.


Spectacolul creat de Horatiu Malaele este dezlantuit, umorul curge in cascada, situatiile „nebune” se desfasoara in crescendo, intr-un ritm dracesc, astfel incat nu simti ca au trecut doua ore fara pauza.


Elena B.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.