Se pregateste un nou val de emigranti in halate albe

Se pregateste un nou val de emigranti in halate albe

0 103
O singura firma de retrutari trimite pana la 150 de medici pe an in Germania. Aici, salariul unui specialist pleaca de la 3.000 de euro iar medicii sunt ajutati sa se integreze impreuna cu familia. Nemtii cauta mai ales rezidenti si specialisti in Anestezie si terapie intensiva, dar si tari precum Marea Britanie sau Danemarca sunt la fel de interesate de personalul medical romanesc.
60 de companii de recrutare pentru cadre medicale au participat la cel mai mare targ de cariere din domeniul medical, desfasurat in 6 orase din tara. Anul acesta au fost disponibile peste 5.000 de locuri de munca pentru medici si asistente in Germania, Marea Britanie sau Danemarca. Targul a ajuns si la Brasov :
O singura companie de recrutare pentru Germania a intocmit in ultimii 4 ani intre 80 si 150 de dosare de cadre medicale pe an.
Exodul medicilor romani catre tari mai dezvoltate care le apreciaza pregatirea a inceput in urma cu cel putin 8 ani. Mii de specialisti romani lucreaza deja in strainatate, unde continua sa migreze tot mai multi absolventi de studii de Medicina.
Evenimentul de recrutare este la cea de-a 8 a editie si se desfasoara in 12 tari europene iar oferta de munca creste de la an la an.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.