Se cauta finantare pentru Portile de Fier 3

Se cauta finantare pentru Portile de Fier 3

0 86

Premierul Emil Boc si omologul sau sarb, Mirko Cvetkovic, si-au mandatat ministrii de resort pentru analizarea surselor de finantare necesare implementarii proiectului energetic ce tine de Portile de Fier III.
“Am discutat si am propus concret analiza implementarii proiectului care tine de Portile de Fier III. Este un proiect extrem de important, benefic ambelor tari, dar si intregii regiuni. (…) Uu proiect pentru securitatea energetica a tarilor noastre si pentru stabilitatea energetica din regiune”, a spus Boc.
Tot in context energetic, Boc a avansat partii sarbe oferta de implicare in Proiectul AGRI, “un proiect in care Romania isi pune mari sperante, pentru ca va contribui decisiv la diversificarea rutelor de transport si a surselor de gaze, care va tine de securitatea energetica a tarilor noastre”.
In materie de infrastructura, cei doi sefi de guvern au discutat despre realizarea autostrazii Belgrad-Timisoara, ca posibila ruta de dezvoltare intre tarile noastre.
“Am mandatat ministerele de resort sa analizeze aceasta oportunitate. Ministrul Transporturilor va efectua o vizita in Serbia in perioada urmatoare”, a anuntat premierul.
De asemenea, s-a discutat despre intensificarea colaborarii romano-sarbe in Portul Constanta, “oferind Serbiei posibilitatea de a avea un punct de legatura pentru continuarea si sustinerea investitiilor”, si aceasta propunere fiind primita cu interes de partea sarba.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.