Scurtmetrajul Valuri

Scurtmetrajul Valuri

0 58

Scurtmetrajul „Valuri”, in regia lui Adrian Sitaru, a primit, in cadrul celei de-a 20-a editii a Festivalului International de Scurtmetraje Filmfest Dresden, premiul Calaretul de Aur pentru cel mai bun film artistic. Pelicula lui Adrian Sitaru a mai fost premiata la festivalurile de la Locarno, Sarajevo si Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj.
La editia din acest an au participat 69 de filme, dintre care trei romanesti, regizate de Marian Crisan, „Amatorul”, Paul Negoescu, ” Examen” si Bogdan Apetri, „O foarte mica trilogie despre singuratate”. Festivalul acorda castigatorilor premii in valoare de aproximativ 60.000 de euro.
Scurtmetrajul lui Adrian Sitaru, o productie Audio Design Digital Art&Dawis Film, ii are in distributie pe Sergiu Costache, Karen Wallet, Bors Roberto, Adrian Titieni (care a fost prezent la Locarno alaturi de regizor), Clara Voda, Vlad Voda si Marcelo Cobzariu. Actiunea peliculei se petrece la mare: un rrom tanar este rugat de o mama occidentala sa ii supravegheze copilul, iar un tata si sot plictisit flirteaza cu frumoasa straina, incercand s-o invete sa inoate. La un moment dat ea dispare sub valuri, iar povestea ia o intorsatura total neasteptata.
Pentru „Valuri”, Adrian Sitaru a cistigat un credit de 140.000 de lei la concursul Centrului National al Cinematografiei din 2005.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.