SCUMPIRILE

SCUMPIRILE

0 211

SCUMPIRILE


?


Pentru ca nu mai am incredere in mass-media – ma stiu pe mine, ce sa mai zic ? – am pus man ape telefon si mi-am sunat doi amici: unul din Germania, celalalt din Franta. Din Italia am discutat cu fata unei vecine, plecata la munca acolo. Am facut acest lucru ca sa stiu si eu din surse sigure cum sta treaba pe la ei, ca si pe acolo a bantuit seceta de asta vara peste lanuri si le-a produs necazuri, chit ca agricultura lor e mai cu mot ca a noastra.


Si amaflat ca recoltele au fost foarte slabe, cam pe la jumatate din necesar la multe din produsele agricole, iar preturile se catara de zor, nestiindu-se inca pana unde va duce scara. Inseamna ca bravii nostril conducatori au reusit san u ne minta de data asta. Nu degeaba se lauda Tariceanu cu progresele facute de guvernul sau.


Ce ma nedumireste ins ape mine este faptul ca niciunul dintre balaurii aflati la rontait ciolanul – cei asteptandu-si randul promit acoperiti de o patura ferfenitita – nu amintesc de veniturile populatiei, care venituri, bag seama, nu prea se urnesc la deal. Oare chiar asa de mici sa fie boii care trag carul cu zilele noastre ?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.