Scrisoarea lui Mihai BENDEAC, adresata celor din lumea cămătarilor, șmenarilor, maneliștilor, cocălarilor,...

Scrisoarea lui Mihai BENDEAC, adresata celor din lumea cămătarilor, È™menarilor, maneliÈ™tilor, cocălarilor, burtoÈ™ilor, nesimÈ›iÈ›ilor…

0 386
'' Vineri seara am oprit la o benzinărie ca să alimentez scuterul (folosesc rar în perioada asta "decaportabila" căci cu motoreta e mai simplă viaÈ›a în oraÈ™). Pun eu 3 litri fără plumb È™i intru să plătesc. In faÈ›a mea, o doamnă. Achită. Scot È™i eu banii din buzunar È™i n-apuc să-i întind că în incintă pătrunde val-vartej un cocalar la vreo 40 de ani.Tricou Adidas, bermude Adidas, papuci Adidas, È™apcă Adidas, creier Adidas.
– Cine p..a mea È™i-a lăsat motoreta aia la pompă că a încurcat tot acolo ?!
– Eu. Dar de ce am încurcat ?! (Mă recunoaÈ™te, dar după 3 secunde de pauză se decide să nu lase garda). – Păi de ce-ai lăsat-o acolo ?!
– Păi, unde s-o las ? Dacă eram cu maÈ™ina, unde o lăsam până achitam benzina ?! Benzinarul, intervine È™i el:
– Cu ce a încurcat domnule ?! PlăteÈ™te È™i pleacă.
– Păi ce p..a mea băăăăă !!! Am ajuns să stau ca prostu' după o motoretă ?!
Eu zic:
– Păi, cine vă pune ? StaÈ›i ca deÈ™teptu' …
– Mă iei la miÈ™to ?! Ce p..a mea !!!
Ies afară. Mașina ghertoiului, un BMW X6, era parcată la 3 milimetri de scuter.
Zice: – Poate mi-o zgârii. Nu i-am zgâriat-o.
Am plecat È™i m-am oprit după 200 de metri. Am tras pe dreapta È™i am plâns protejat de cască. Da ! Recunosc ! Am plâns !
Am plâns pentru că mi-am imaginat ce s-ar fi întâmplat dacă aÈ™ fi fost un român obiÈ™nuit È™i nu "vedeta" de la televizor. M-ar fi omorât ?
Am plâns pentru că ăștia vor ajunge atât de mulÈ›i încât ne vor îngropa. Am plâns pentru că pe ăla nu-l va întreba nimeni din ce bani È™i-a luat BMW-ul.
Am plâns de ciudă că ne vor strivi visele. Am plâns pentru frate-meu care are neÈ™ansa de a creÈ™te lângă ei.
Am plâns pentru că am ajuns la decizia de a nu avea copii vreodată căci nu vreau să trăiască în lumea ăstora. Căci lumea va fi a lor !
Nu vă minÈ›iÈ›i ! Nu vă amăgiÈ›i ! Va fi lumea lui Salam È™i a lui Guță ! Lumea cămătarilor, È™menarilor, maneliÈ™tilor, cocălarilor, burtoÈ™ilor, nesimÈ›iÈ›ilor. Pentru că nevestele È™i gagicile ăstora sunt mereu gravide ! Pentru că fiecare au câte 4-5 copii. Apoi m-am revoltat ! Și m-am gândit ce mult mi-aÈ™ dori să am pistol legal, cu permis È™i de câte ori se întâmplă să dau peste un animal ca ăsta să trec pe lângă el È™i să-l înjur în È™oaptă de mamă. El va lua foc È™i mă va lovi. Eu scot pistolul È™i poc ! Direct în cap ! Legitimă apărare. Cât despre faptul că aÈ™tia fac copii, cu regret vă spun că uÈ™or-uÈ™or devin extremist în cel mai dur sens al termenului …
Dragi cocălari, mârlani, mitocani, maneliÈ™ti. AÈ›i câÈ™tigat. Voi È™i ai voÈ™tri v-aÈ›i fu…t nevestele, amantele sau prietenele prost (căci numai prost puteÈ›i, conform aceluiaÈ™i coeficient de "inteligență") È™i iată că sămânÈ›a voastră mizerabilă dă rod. Ne acaparaÈ›i.
AÈ›i reuÈ™it să vă "educaÈ›i" progeniturile hidoase în spiritul kitch-ului, mitocăniei, nesimÈ›irii, manelismului infect … Felicitări ! România e pe cale să devină a voastră.
Dar, atâta timp cât încă mai putem È™i noi respira, vorbi, privi, daÈ›i-ne voie să râdem de voi. DaÈ›i-ne voie să vă ironizăm. Nu vă fie teamă. SunteÈ›i pe drumul cel bun È™i-n curând veÈ›i ajunge atât de puternici încât să-i luaÈ›i pe ăștia ca mine È™i să-i daÈ›i la lei.
Până atunci însă …
1. Cojile de la seminÈ›ele scuipate pe asfalt sau beton nu dau rod. Nu încolÈ›esc ! Vă jur ! Știu că voi n-aÈ›i prea mers pe la È™coală, dar credeÈ›i-mă pe cuvânt că am făcut biologie în liceu. N-o să crească niciodată floare sau bostan din ciment. AÈ™a că folosiÈ›i un cornet.
2. Dacă folosiți cornet (puțin probabil) vă implorăm sa rupeți foi din Manele "almanahe" magazin, că Marin Preda și Eminescu n-au nicio vină.
3. Tricoul mulat se poartă pe un corp perfect. Știu că în lumea voastră perfect înseamnă atât mers la sală È™i înghiÈ›it steroizi cu pumnu' ca ghiolbanu', cât È™i burta de bere È™i ceafa plină de slană. Noi însă ne facem datoria …
4. Nu ne deranjează că ascultaÈ›i manele (unde carte nu e, nici cultură muzicală nu e) atâta timp cât "ascultaÈ›i" nu se transformă în "ascultăm". Orice aparat de redat muzică are un buton pe care scrie volum…
5. Știu că banii sunt singurul vostru Dumnezeu È™i dacă ai bani eÈ™ti "de valoare", dar există niÈ™te "chestii" pe care noi le plătim È™i ele se numesc impozite la stat. Știu că un manelist de-al vostru i-a facut "prinÈ›esei lui" înmormântare de 50 de mii de euro fără să-l întrebe cineva despre provenienÈ›a banilor, dar dacă reprezentanÈ›ii voÈ™tri conduc finantele, poliÈ›ia È™i justiÈ›ia din Rromânia, puneÈ›i-ne È™i nouă o vorbă bună … MulÈ›umim anticipat. Și am văzut că mulÈ›i sunt alături de voi când, prin lege, se încearcă să fiÈ›i puÈ™i să plătiÈ›i impozite sau să vă declaraÈ›i averile. Mai bine ieÈ™iÈ›i în stradă pentru "România săracă". Săraca de ea!
6. Vă rugăm mult să nu mai filmați videoclipuri la operă. V-am dat televiziunile și presa, lăsați-ne la schimb opera și teatrele!
7. "De puta madre" înseamnă "p***a mătii". Ne bucurăm că majoritatea purtaÈ›i tricouri cu această sintagmă. Inseamnă că mesajul nostru a răzbătut până la voi.
8. Ne arătăm realmente îngrijoraÈ›i de această cumplită molimă care a cuprins întreaga comunitate cocalărească È™i anume foto fobia. Știm că medicii nu sunt de-ai voÈ™tri că, nah, au făcut È™coală multă ai dracu' tocilari, dar puteÈ›i apela cu încredere. Probabil e ingrozitor să fii nevoit să porÈ›i ochelarii de soare È™i-n baie …
9. Suntem încântaÈ›i că aÈ›i învățat să folosiÈ›i programe gen "Photo shop". Nimic nu e mai frumos decât să vezi o minune cârlionÈ›ată, în rochie de leopard È™i 5 kile de aur pe prima pagine din "The sun". Și suntem încântaÈ›i că în pozele de Hi5 vă înconjuraÈ›i de stelute, brizbrizuri …
10. Faptul că reuÈ™iÈ›i să manevraÈ›i câte 3 telefoane mobile în acelaÈ™i timp este o calitate demnă mai degrabă de un homo decât de un homo sapiens. Deci, iată că teoria lui Darwin se sustine …
11. Pantofii cu botul ridicat semnifică ceva religios ? Sau e chestie de potență, temporară și ea ca și tinerețea ?
12. Tunning-ul cu evacuare zgomotoasă È™i parasolar cu mesaj nu e foarte indicat. Știm că trebuie È™i cocalarul sărac să aibă o ocupaÈ›ie, dar …
13. Apreciem faptul că mergeÈ›i toÈ›i pe scutere fără cască ! Ne daÈ›i speranÈ›e … Dar, vă atragem atenÈ›ia că atunci când pe un motor, o motoretă, o bicicletă sau pe un scuter se află un el È™i o ea, "dintre care" el are cască È™i ea nu, asta se traduce prin: "Mori, fă, în morÈ›ii mă-tii !". Mă rog … Asta nu le deranjează pe femeile din România întrucât atitudinea reprezintă o normalitate în relaÈ›ia dintre sexe în È›ara noastră.
14. Am eu È™i familia mea toate motivile să fim ”snobi'' cum ni se spune, să preferăm prieteni È™i societatea de străini, unde suntem primiÈ›i È™i apreciaÈ›i la valoarea noastră È™i nu după sumele de bani ascunse în beci sau valoarea maÈ™inii strecurată din Germania.
 
Ar mai fi multe de spus, dar dacă ai parcurs această "scrisoare" înseamnă că deja ai citit de două ori mai mult decât toată familia ta în întreaga ei existență. Nu vreau să te obosesc. Ne-aÈ›i furat È›ara È™i pentru asta nu vă iert. Ne vedem la mall. '' Cu drag, Mihai Bendeac Merită să o transmiteÈ›i mai departe !
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.