Scolile germane sunt gata sa isi primeasca elevii.

Scolile germane sunt gata sa isi primeasca elevii.

0 85
Peste 2300 de copii studiaza in limba germana in judetul Brasov, in scoli si licee cu predare in aceasta limba. 5 clase zero au fost create acolo unde exista scoli si licee cu predare in limba lui Goethe iar si unde mobilierul a fost montat iar materialul didactic a sosit deja.
Interesul parintilor fata de scolile unde copiii invata carte in nemteste creste in fiecare an, datorita deschiderii unitatilor de invatamant. 2382 de elevi brasoveni studiaza in acest an in scoli cu predare in limba germana, atat in municipiu cat si in orase ca Codlea, Rupea, Fagaras sau Victoria.
Cea mai cunoscuta unitate dintre scolile cu predare germana este liceul Honterus, care singur numara 1400 de elevi in 52 de clase.
Liceul functioneaza in 5 corpuri de cladire, toate proprietatea Bisericii Evanghelice. Toate lucrarile de igienizare si renovare de peste vara au fost facute cu eforturi proprii.
Desi aveau spatiu pentru 4 clase zero, criteriile de inscriere adoptate de reprezentantii liceului i-au descurajat pe multi, spune directorul institutiei, Helmuth Wagner.
Elevii liceului Honterus nu vor avea spatiu pentru a-si petrece recreatiile, pana la finalizarea lucrarilor de restaurare care au loc din curtea Bisericii Negre.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.