Scolile clujene sunt extrem de cautate de firmele de constructii

Scolile clujene sunt extrem de cautate de firmele de constructii

0 79

Firmele de constructii au acum un nou tel pentru dezvoltarea companiilor proprii si pentru marirea profitului: sa reabiliteze scolile din judetul Cluj.
Interesul acestora pentru repararea scolilor clujene este maxim, sustin reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean, care au anuntat ca de fiecare unitate de invatamant s-au interesat cate cinci sau chiar sase firme.
Situatia este radicala diferita fata de anul trecut, cand banii au ramas necheltuiti, dupa ce lucrarile de amenajare si reabilitare a scolilor clujene au intarziat tocmai pentru ca nu se prezenta nimeni la licitatii.
Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Cluj au declarat ca verifica din doua in doua zile stadiul reparatiilor din scoli. „De cand au venit aceste fonduri (aproximativ 50 de milioane de lei), foarte multe firme s-au aratat interesate. Chiar si de scoala din ultimul satuc”, a explicat marti inspectorul adjunct Marinela Marc, in cadrul unei conferinte de presa.
Pana in prezent, doar 243 de scoli clujene au fost autorizate sanitar, din cele aproximativ 580 de la nivelul intregului judet, dintre care cele mai multe au probleme legate de racordarea la apa curenta. Totusi, se lucreaza in continuare la amenajarea acestora. In plus, inspectorii scolari au inceput de luni sa faca verificari in scoli, monitorizarea urmand sa se incheie in 20 septembrie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.