Scheiul dupa ploaie

Scheiul dupa ploaie

0 49

Brasovenii cunosc faptul ca vechiul cartier brasovean Schei sta, in mare parte, catarat pe dealurile care proptesc Poiana Brasov si Postavarul. Este un cartier stravechi, nascut odata cu cetatea, dar cu radacini pierzandu-se in negurile timpului.
Cu timpul cladirile s-au mai modernizat, dar stradutele tot spre Prund coboara.
Mai nou, adica postrevolutionar, cei ce au ajuns rapid cu dare de mana au inceput sa cumpere din greu pamanturi pe acolo ca sa-si tranteasca vile si vilisoare.
Nu comentez acuma legalitatea cumparaturilor, ci vreau doar sa arat ca ploile torentiale, tot mai dese in ultima vreme, fac prapad pe stradutele si asa greu accesibile. Si asta din cauza acestor noi constructii – cat de mult strica acestea pitorescul locului ! – constructii care nu respecta toate conditiile din autorizatiile pentru construire.
Astfel, cu ocazia ploilor cazute peste sapaturile necesare noilor imobile si a unei directionari a apelor nerespectand anumite norme impuse de imprejurari, apele cazute din greu si in scurt timp au luat cu ele gramezi de pamant, pietris si bolovani, toate acestea umpland stradutele, curtile, ba chiar si unele case din zona.
Inspectorii de resort din Primarie au aplicat, in cazul a doua constructii, amenzi de cate 5.000 de lei si sistarea lucrarilor pana la rezolvarea unei canalizari care sa permita scurgerea in conditii bune a apelor pluviale.
In acest sens, noul viceprimar Miklos Gantz – probabil, fiind nou, inca nu este familiarizat cu acest cartier, bine cunoscut sefului sau de serviciu si partid – a declarat:”Lucrarile au fost sistate pana cand vor fi gata retelele utilitare si canalul colector. In 48 de ore ei (constructorii) trebuie sa directioneze apele pluviale spre sistemul de canalizare.”
Ar fi bine sa fie si asa, cu toate ca Primaria ar trebui sa stopeze complet constructiile care strica aspectul pitoresc al zonei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.