Scandal la BAC

Scandal la BAC

0 57

Examenul de bacalaureat a debutat cu un mare scandal: cu o zi inainte de inceperea probelor de verificare a cunostintelor, au aparut pe internet subiecte si rezolvari ale acestora.
Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa ca a sesizat Ministerul de Interne, precum si DIICOT dupa ce a primit sesizari legate de scurgeri de informatii privind subiectele de la examenul de bacalaureat, dintre care unele s-au verificat.
Din declaratia ministrului se intelege ca si persoana care se face vinovata de scurgerea de informatii ar fi fost depistata, dar Adomnitei nu a dorit sa dea nume, ancheta fiind in desfasurare.
Potrivit declaratiilor ministrului, sesizarile legate de eventualele scurgeri de subiecte i-au parvenit duminica seara de la presa, insa nu s-au confirmat. Luni, ministrul a primit alte sesizari, care s-au confirmat. Ministrul este de parare ca subiectele au fost facute publice dupa ce au iesit din Minister, ajungand la centrele de examinare.
„Din punctul meu de vedere, scurgerile au avut loc de la centrele de examinare. E evident ca a avut loc o scurgere de informatii, luandu-ne dupa momentul in care ea a aparut, la ore bune dupa ce subiectele au intrat in cunostinta celor 643 de centre de examinare”, a spus Adomnitei.
„Organele abilitate fac acum verificari pentru ca trebuie sa vedem cine este raspunzator, e vorba de profesori, de cadrele din centrele de examinare sau de oameni din minister”, a mai declarat ministrul.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.