Saptamana Prevenirii Criminalitatii la Brasov

Saptamana Prevenirii Criminalitatii la Brasov

0 90

Desi in ultimii ani, delincventa juvenila a cunoscut o evolutie asemanatoare cu cea a criminalitatii adultilor, tendinta fiind descendenta, politistii continua sa se confrunte cu aceste probleme.
Institutul de Prevenire si Psihologie (IPP) din cadrul Politiei Romane a lansat, luni, la nivel national, a cincea editie a campaniei „Saptamana Prevenirii Criminalitatii”.
In perioada 27 septembrie-1 octombrie se deruleaza, la nivel national, „Saptamana prevenirii criminalitatii”.
Cu aceasta ocazie, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii Brasov si cei de la nivelul politiilor municipale si orasenesti si de la posturile de politie din mediul rural vor organiza si desfasura activitati structurate pe diverse domenii de prevenire.
PROGRAMUL ACTIVITATILOR:
12.00 – Colegiul National Unirea (Sala festiva) Organizarea unei intalniri cu consilierii educativi din unitatile de invatamant din judetul Brasov, in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Judetului Brasov si Centrul Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Brasov. Intalnirea are ca scop informarea responsabililor pe probleme educative din scolile si liceele brasovene cu privire la infractionalitatea inregistrata in randul minorilor in anul 2010, dar si cu privire la modalitatile de prevenire ce pot fi adoptate. Reprezentantii CRPECA Brasov vor prezenta un material despre efectele si consecintele consumului de plante etnobotanice si modalitatile de prevenire a consumului ilicit de droguri.
11.00 – Actiuni de distribuire de pliante cu recomandari privind prevenirea furturilor din autoturisme si prevenirea talhariilor, cu participarea Politiei de proximitate
11.00 – Actiuni de distribuire de pliante cu recomandari privind prevenirea furturilor din societati comerciale si a furturilor din locuinte, cu participarea Politiei de proximitate
11.00 – Feldioara – Actiune de distribuire de pliante cu recomandari privind prevenirea furturilor din locuinte/case de vacanta, din societati comerciale, de animale, a furturilor de produse agricole si a talhariilor
12.00 – Colegiul National Unirea (Sala festiva) – Organizarea unei intalniri cu elevii claselor a XII-a (posesori ai permiselor de conducere sau elevi ai scolilor de soferi) din liceele brasovene ,ce are ca scop constientizarea tinerilor cu privire la riscurile la care se expun in momentul nerespectarii regulilor de circulatie in calitate de conducatori auto sau motociclisti. Activitatea se va desfasura impreuna cu Serviciul Politiei Rutiere, CRPECA Brasov si elevi ai Colegiului National „G. Antipa” Brasov.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.