Saptamana politica 30 pe net

Saptamana politica 30 pe net

0 126


Saptamana care a trecut a fost cea mai fierbinte de pana acum. Dar lucrurile se normalizeaza cat de cat. Am scapat de codul rosu, spun specialistii, dar avem de infruntat din plin pacostea portocalie sau galbena. Ia te uita cum s-a politizat si canicula, am scapat de rosul PSD si am dat de dracul oranj ce zace in PD ori de cel galben liberal. Si mai avem tras binisor! Dar canicula asta are si partile ei bune, de pilda a dilatat pensiile!


?


Legea pensiilor a fost promulgata


Nu de mult, imediat dupa referendum, cineva imi povestea care va fi rolul presedintelui nesuspendat: ptu (gestul scuipatului pe degete pentru a da foile mai usor)… ptu, adica sa bifeze legi. Si se pare ca asa este. Basescu nu mai are si nici n-are rost sa aiba vreo initiativa. Le primeste pe ale altora si isi face de lucru cu ele: le promulga, le da inapoi, le primeste din nou, le promulga, nu le promulga… In jocul acesta al atributiilor prezidentiale a intrat si Legea Pensiilor, care a fost votate in unanimitate de Parlament si respinsa inrt-o prima faza de presedinte. Acesta a tunat si fulgerat ca? nu sunt resurse, a cerut bugete, a fost nemultumit, dar a semnat.


Parerile sunt impartite: unii spun ca nu sunt bani de pensii mari si ca aceia care vor trebui sa le plateasca pe viitor vor avea probleme. Altii spun ca sunt bani, dar presedintelui ii este ciuda ca nu i-a venit lui ideea si ca bani ar fi. Iar daca n-or fi, putem face economie, adica sa nu cumparam niciun Air Force One pentru Presedinte. Om vedea cine are dreptate. Pana atunci avem altele de vazut, de pilda ce se inatmpla cu PSD.


?


Cocorii isi pregatesc zborul de toamna spre partidele mai calde


In cuibul de cocori se pregteste zborul de toamna. Chiar daca in sedinta Consiliului National a fost liniste si Dancu n-a fost exclus din Partid, a plecat el singur din conducere. Solicitarile liderului PSD ca Dancu sa nu vorbeasca pe marginea unor teme strategice, rolul de orator al partidului rezervandu-si-l Geoana, l-au nemultumit pe ex-vicepresedintele PSD care a dat o functie pentru o vorba.


Exemplul lui a fost urmat de mai tanarul sau coleg Victor Ponta care a renuntat la pozitia de membru al? Comisiei parlamentare pentru elaborarea Codului electoral.


Se spune ca dupa vacanta parlamentara, care va limpezi cat de cat apele si optiunile politice, ?se va produce totusi asteptata ruptura din PSD prin migrarea Grupului de la Cluj catre P.L.D.


Iata unde poate duce lipsa dreptului la libera exprimare si opinie! Aviz amatorilor, ca nici PD nu-i mai breaz!


?


Politica pumnului in gura si in PD


In PD se anunta excluderea senatorului Marius Marinescu, vinovat in fata colegilor de partid pentru doua mari delicte: in campania electorala pentru referendum a vorbit desi “de sus” se comandase silentium iar acum s-a dat de-a dreptul in stamba semnand alaturi de senatorii PSD Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu pentru transformarea Parcului Bordei, cadorisit de Basescu lui Costel Constanda, in spatiu de utilitate publica.


Iata cum vechile obiceiuri invie, iar lozinca cine nu-I cu noi e impotriva noastra e cat se poate de vie si zglobie.


In mintea unora chiar daca secera si ciocanul s-au transformat in trandafiri, sageti, brazi, ursi, spiritul celor doua scule e cat se poate de viu: taie si dau in cap la orice tentativa de democratie! Poate le trece, dar pentru asta trebuie racoriti cumva, creierele incinse nu pot judeca limpede!


?


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.