“Sange Vienez” la Opera Brasov

“Sange Vienez” la Opera Brasov

0 162

Duminica, 6 mai 2007, Opera Brasov prezinta incepand cu orele 17.00, la Sala Operei, spectacolul „Sange Vienez” de J. Strauss, in regia lui George Zaharescu, sub bagheta dirijorului Jean Marie Juan.


?


Un spectacol eveniment


Capodopera straussiana “Sange vienez” este un spectacol eveniment cu o muzica indelung elaborata. Actiunea se petrece in Viena secolului al XIX-lea, oras de care familia Strauss, dedicata in totalitate muzicii, a fost strans legata.


Imediat dupa casatorie, cuplul Zedlau, personajele pricipale, este cuprins de neintelegeri. Contesa Gabriela paraseste Viena, iar contele Eduard, sotul sau, isi consoleaza singuratatea invitandu-o la el pe frumoasa cantareata Frantzi Cagliari. Gabriela se hotaraste sa se intoarca acasa dornica de impacare, concomitent cu prim-ministrul Vercingetorix, seful contelui sosit pentru rezolvarea unor probleme importante. Toti patru se intalnesc in salonul vilei, spre disperarea contelui, care il implora pe ministru sa o prezinte pe Frantzi drept sotia lui. Insa batranul Vecingetorix, complica situatia confundand-o pe Frantzi cu Gabriela la balul contelui Bitowsky, unde apare si a treia cucerire a lui Eduard – Pepi. In ritm de vals fiecare personaj isi gaseste perechea, finalul culminand cu o veselie generala.


Partitura cuprinde melodii celebre precum polka “Azi la Hietzing…”, “Tu esti craiasa din povesti…” sau „Bun gasit, locas de vise…”, actul al II-lea incheindu-se cu opt valsuri.


?


Biletele se vand la sediul Operei din str. Bisericii Romane, nr.51, tel. 0268/419.380 si la Libraria Libris (St.O. Iosif)


Program Opera Brasov:


Marti-Vineri 10:00-17:00


Sambata 10:00-14:00


Pret bilete 10 lei; 8 lei si 3 lei pentru pensionari, elevi si studenti.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.