Sange si carne de om

Sange si carne de om

0 115

Revolutia continua sa sangereze si la 20 de ani de la consumarea evenimentelor. Sange si carne de om au fost atunci pe strazile Romaniei, dar se regasesc si pe coperta ultimei carti lansate la Brasov de Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne in perioada iunie 1990 – septembrie 1991. Cartea lui Ursu, subintitulata Decembrie 1989 – Drama unui minister – este de fapt prezentarea a 49 de dosare in care victimele sunt fosti lucratori ai Ministerului de Interne, impotriva carora – spune fostul ministru de Interne – s-au comis fapte abominabile. Unii au fost torturati si siliti sa bea urina, altora li s-a taiat pur si simplu beregata. Sfarsitul lor tragic este subiectul investigatiilor fostului ministru Ursu, care face o incursiune reparatorie de partea cealalta a baricadelor Revolutiei, unde justitia nu a vrut, se pare, sa cerceteze pana acum.
Tocmai aceasta atitudine, dar si atmosfera fratricida a acelei perioade, au fost motivele pentru care avocatul Doru Viorel Ursu aseaza ambianta cartii sub semnul lui Cain si Abel. Sugestia este intarita de coperta cartii, care reproduce un tablou renascentist cu autor necunoscut ce suprinde scena omorului biblic.
Sange si carne de om s-a lansat la Brasov pentru ca autorul a gasit aici cea mai potrivita atmosfera pentru receptarea unei carti despre care specialistii spun ca, daca ar fi ecranizata, ar bate orice thriller produs la Hollywood.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.