Salarii in euro din 2014

Salarii in euro din 2014

0 72

Desi Romania va trece la moneda unica europeana abia prin 2015, daca nu cumva inflatia va intarzia si mai mult producerea acestui eveniment, Banca Nationala a Romaniei promite sa ia toate masurile necesare pentru ca trecerea sa se produca in 2014.


Economistul sef al BNR, Valentin Lazea, a declarat recent, citat de BBC, ca Banca Nationala „se va bate pana la ultimul cartus, pana la ultimul glont pentru pastrarea acestui calendar”.


Tratatul de la Maastricht a fost adoptat in decembrie 1991 si a intrat in vigoare la data de 1 noiembrie 1993. El reprezinta o a doua revizuire a tratatelor de baza, si abordeaza doua teme majore: uniunea politica si uniunea economica si monetara.


Saptamana viitoare, Comisia Europeana va prezenta Consiliului Ministrilor de Finante propunerile privind trecerea la euro in tara noastra. Comisarul European pentru Multilingvism, Leonard Orban, a declarat “In acest document, CE isi va prezenta pozitia nu numai asupra programului si modului in care Romania isi propune sa faca pasii pentru adoptarea monedei euro intr-un oarecare orizont de timp, dar inclusiv asupra politicilor bugetare, fiscale si in general macroeconomice ale Romaniei”.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.