Sah la Comisie. Pe cand mat la Udrea?

Sah la Comisie. Pe cand mat la Udrea?

0 172

Se pare ca ministrul Turismului, Elena Udrea, vrea sa „intelectualizeze” relatia cu binecunoscuta Comisie parlamentara de ancheta si o da intr-o partida de sah, folosind gambitul damei, fara insa sa isi dea seama cat de periculoasa poate fi o asemenea deschidere pentru novice ca ea, chiar daca prin „cartierul” ei castiga, lasand adversarul de intrecere sa i se uite in decolteu si sa se piarda cu firea.
A incercat figura si cu cei din Comisie, mai ales cu seful acesteia, dar se pare ca Ludovic Orban agreeaza doar femei care, pe langa forme, mai au si caracter si intelect. Si sa nu uitam ca, tot in Comisie, mai sunt destule femei, neprietene cu ea.
Umbland cu zgandaritul, in sesizarea semnata de ea, Elena Udrea i-a sugerat probabil dactilografei sa-l transforme pe Ludovic Orban in „Ludovic Organ”,
Apoi face pe dama binecrescuta din inalta societate, incercand sa-si depaseasca starea de dama de companie, si afirma, prezentand scuze, ca a fost o „regretabila greseala de tehnoredactare”, greseala care insa a aprins din nou spiritele in jurul comisiei Udrea, In sesizarea semnata de ministrul Turismului, Elena Udrea, numele presedintelui Comisiei, deputatul PNL Ludovic Orban, este scris de cateva ori gresit – Ludovic… Organ.
S-ar intelege o greseala sau doua de dactilografiere, daca numele ar fi complicat pentru lumea si limba romaneasca si venind din Botswana sau de la un trib Zulu. Dar este un nume simplu de pronuntat si folosit intr-un spatiu al civilizatiei europene. Iar persistenta in greseala da de gandit asupra intentiilor madamei Udrea.
Dar Ministerul Turismului informeaza oficial ca a fost vorba despre o „regretabila greseala de tehnoredactare”, insa bata a lovit balta si a starnit binecunoscutele valuri.
In context, deputatul PSD Nicolae Banicioiu a anuntat ieri ca membrii Comisiei de ancheta Udrea au primit o sesizare semnata chiar de ministrul Turismului. In document se arata „anumite aspecte care fac improprie orice cercetare in acest caz” si diverse posibile incompatibilitati ale membrilor Comisiei.

„Va solicit sa luati masurile legale in vederea remedierii aspectelor pe care le-am sesizat si sa-mi comunicati masurile dispuse intr-un termen rezonabil de sapte zile calendaristice. Lipsa remedierii tuturor aspectelor semnalate anterior si necomunicarea acestora in termen de sapte zile calendaristice de la data depunerii o consideram nerezolvarea sesizarii, urmand a continua demersurile puse la dispozitie de prevederile legale”, conchide Elena Udrea, invocand mai multe articole din regulamentul Camerei Deputaþilor.
Aceasta in timp ce ea nu respecta regulamentul invocat si, pe deasupra, mai calca si legile tarii, inclusiv Constitutia.
Oare nu a venit vremea sa i se dea mat acestei cucoane care cere si dispune de parca ar fi cel putin un maresal in fata trupei sau unul din Ludovicii Frantei, care afirma ca „L’Etat c’est moi!”

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.