S-au terminat tezele unice

S-au terminat tezele unice

0 212

Joi, 17 mai 2007, elevii de clasa a VII-a au sustinut ultimele teze cu subiect unic, la imba si literatura romana. Reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii au extras varianta de examen cu numarul 2. Imediat dupa efectuarea extragerii, in intervalul orar 6.00 – 8.00, inspectoratele scolare judetene au preluat si multiplicat varianta de subiect.


Examenul a inceput la ora 12.00, iar elevii au avut la dispozitie 50 de minute pentru rezolvarea subiectelor.


Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Brasov, examenul s-a desfasurat la Brasov in conditii normale si fara incidente.


Lucrarile vor fi evalutate in noua centre de corectura, iar rezultatele finale se vor afisa sambata, 19 mai.


Subiectele unice de la teza au fost insa contestate de unii profesori si elevi, care sustin ca Ministerul Educatiei nu a formulat corect subiectele. De cealalta parte, reprezentantii Ministerului sustin ca viziunea profesorilor contestatari este incorecta.


Notele obtinute de elevi vor avea o pondere de 25% din media semestriala si nu vor influenta admiterea acestora la liceu. Corectarea tezelor se face in centre de evaluare de catre profesori din afara unitatii de invatamant din care provin elevii. Rezultatele tezelor nu vor putea fi contestate.


Reamintim ca la testul de matematica, numai 56% dintre elevi au reusit sa obtina nota cinci sau o nota mai mare decat cinci.


Elevii care au absentat la prima sesiune de teze vor sustine examenele in zilele de 5 iunie la matematica, 8 iunie la limba si literatura materna si 12 iunie la limba si literatura romana.?


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.